Wrongo Dongo 2009

Mikä viini?
Wrongo Dongo 2009 (100 % Monastrell/Mourvedre; n. 8 € Tallinkilla)

Minkä kanssa nautittu?
Gulassi

Mitä etiketti lupaa?
Hedelmää, makeita ja eksoottisia mausteita

Mitä rypäle lupaa?
Maanläheistä makua, pehmeitä punaisia hedelmiä

Kommentit

M: Wrongo Dongo on loistava löytö, edullinen ja maukas lipittelyviini. Sitä on ostettava aina uudelleen. Tuoksu on marjainen, aavistuksen mausteinen. Maku on mukavan pehmeä, tanniinit eivät hyökkää päälle, mutta tuntuvat silti. Lisäksi maussa on punaisia marjoja ja tuoksussa tuntuneita mausteita.

J: Väri on kauniin purppurainen. Marjaisessa tuoksussa on aavistus mansikkaa. Maku on pehmeä. Monikäyttöinen viini, joka sopii nautittavaksi sellaisenaan tai kohtuullisen mausteisen ruoan kanssa.

Gulassi (neljälle)

n. 600-700 g naudanlihaa suikaleina tai palasina (esim. kulmapaistia)
1 iso sipuli
4 pientä salottisipulia
1 punainen paprika
Suolaa
2-3 tl paprikajauhetta
Rouhittua mustapippuria
1-2 valkosipulin kynttä
1/2 tl valkopippuria
1 purkki tomaattipyreetä (70 g)
4-5 laakerinlehteä
1 sellerin varsi
1/2 purjo
1/2 unkarilaista mausteista makkaraa
2 isoa porkkanaa
4 isoa perunaa
1 prk ranskankermaa (tai smetanaa)

Ruskista naudanliha ja paista pilkotut sipulit paprikajauheen kanssa. Lisää pilkottu paprika ja vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Mausta suolalla, valkosipulilla ja pippureilla. Anna hautua ainakin 40 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja laakerinlehdet sekä paloitellut selleri, purjo ja makkara. Jatka hauduttamista 30-40 minuuttia, mausta lisää tarvittaessa. Lisää pilkotut porkkanat ja perunat. Kun perunat alkavat olla kypsiä, lisää ranskankerma.