3. joulukuuta 2011

Château Malescasse Haut-Médoc 2006


Mikä viini?
Château Malescasse Haut-Médoc 2006 (kimppatilaus-Bordeaux eli hinnasta ei mielikuvaa)

Minkä kanssa nautittu?
Karjalanpaisti

Mitä etiketti/viinilista/maahantuoja/muu lähde lupaa?
Haut-Médoc -viinit ovat tasapainoisia ja niissä on herkkää vaniljaa ja tummia marjoja.

Mitä rypäle lupaa?
Bordeaux-viinien rypäleitä ei erityisemmin mainosteta etiketissä, koska sivistynyt viinin ystävä tietää tietenkin alueen perusteella heti, mistä rypäleistä on kyse. Me emme siihen kykene, mutta Google auttaa: päärypäle on todennäköisesti Cabernet Sauvignon ja mukana saattaa olla myös Merlot'a ja ehkä aavistus Malbecia.

Kommentit

M: Tuoksussa oli heti korkkaamisen jälkeen vadelmaa ja raikkaita marjoja. Ilmaantumisen jälkeen tuoksu muuttui tummemmaksi, vadelman tilalle ilmestyi luumua ja tummia marjoja. Maku vastasi tuoksua, marjoja ja luumua oli edelleen. Kohtalainen tanniinien määrä sopi hyvin karjalanpaistin kanssa, mutta maustekurkkujen kanssa viini ei toimi niin hyvin kuin toivoin. (Aikana ennen blogia maisteltu kimppatilauksen toinen Bordeaux-viini oli niin namia suolakurkkujen kanssa, oijoi.) Lipittelyviini tämä ei välttämättä ole, mutta pataruokien kanssa passaa hyvin.

J: Tuoksussa oli aluksi vadelmaa, ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli luumuja ja viinimarjahilloa. Maku ei ollut kovin tanniininen. Sopi karjalanpaistin kanssa, mutta pihviviiniksi hieman liian hento.

Viini muualla
Château Malescasse

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti