lauantai 17. joulukuuta 2011

Matua Marlborough Pinot Noir 2009


Mikä viini?
Matua Marlborough Pinot Noir 2009 (100 % Pinot Noir; 13,98 €)

Minkä kanssa nautittu?
Risotto, kokonaisena paistettu täytetty broileri

Mitä valmistaja lupaa?
Kirsikkaa, timjamia, kypsiä hedelmiä

Mitä rypäle lupaa?
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa. Kukkaisen hedelmäistä, vähähappoista, vähätanniinista.

Kommentit

M: Tämä viini sai aikanaan ensimmäiset viisi tähteä HS:n arvostelussa, joten se loppui tietenkin Alkosta saman tien. Sinnikkään metsästyksen jälkeen onnistuimme saamaan viiniä ja nyt oli viimein aika korkata pullo neljännen adventtiviikonlopun kunniaksi. Aluksi tunnelma oli odottava: puhkeaisiko tässä nyt ylistyslauluihin? Vastaus on ei. Ensin en tuntunut saavan viinistä ollenkaan kiinni. Sitten sen tuoksusta löytyi karpaloa ja ehkä aavistus nahkaa, samoin maku oli marjainen. Ruoan kanssa viini sopi hyvin ja kyllä sitä sellaisenaankin lipittelisi. Hyvä viinihän tuo on, sitä ei voi kieltää.

J: Väri on vaalea ja läpikuultava, tuoksussa on marjoja, karpaloa ja mansikkaa. Maku on hapokas ja vähätanniininen. Aavistuksen liian kevyt viini risoton kanssa. En olisi välttämättä antanut tälle ihan viittä tähteä, vaikka tämä hyvä viini olikin.

Viini muualla
Matua
Alko
Helsingin Sanomat 3.2.2011

Kokonaisena paistettu broileri


Yksi kokonainen marinoimaton broileri tai vastaava kotkottaja pakasteesta tai mistä sellainen nyt löytyykään
Täytteeseen leipää (esim. pari palaa ruispaahtoleipää), paistettua pekonia ja sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, parmesanraastetta - liota leipä lihaliemessä, sekoita siihen muut täytteet ja tunge broilerin sisään, sulje broisku hammastikuilla
Hiero broiskun pintaan mausteeksi esim. Nomun barbeque-maustetta ja/tai suolaa, pippuria, paprikaa, chiliä oman maun mukaan

Paista padassa noin 1 tunti 200 asteessa

Vinkki: Jos teet samaan aikaan risottoa, käytä broilerista irtoavaa nestettä risoton nesteenä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti