Torres Sangre de Toro 2007

Mikä viini?
Torres Sangre de Toro 2007 (65 % Garnacha, 35 % Cariñena; 9,99 €)

Minkä kanssa nautittu?
Quesadillas con Bacón

Mitä valmistaja lupaa?
Mausteita, karhuvatukkaa, lakritsaa, tummia marjoja

Mitä rypäle lupaa?
Garnacha (Grenache): mausteita, marjoja, makeutta, hedelmäisyyttä, vähän tanniineja
Cariñena (Carignan): hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia, kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia

Kommentit

M: Torres Sangre de Toro (härän veri) on klassikko, johon voi aina luottaa. Kuinkahan olemme onnistuneet hilloamaan vuoden 2007 viiniä näinkin kauan? Alkossakin on tällä hetkellä myynnissä vuoden 2011 viini. Sinänsä kyllä on myönnettävä, että ei varastoiminen ole missään nimessä ollut haitaksi.

Viinin tuoksussa on tummia marjoja ja ehkä aavistus nahkaa tai maata. Maku on marjainen, mausteinen, pehmeän tanniininen, täyteläinen, tasapainoinen. Hinta-laatu -suhde on hyvä, plus-miinus -asteikolla ehdottomasti ainakin +, ellei enemmänkin. Kun ensimmäisen quesadillapalan yllättävästä chilikeskittymästä selvisi ja totesi sen olleen vain paikallinen häiriö, viini sopi varsin hyvin ruoan seuraksi.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, hilloa ja nahkaa. Maku on mausteinen, marjainen ja jonkin verran tanniininen. Tanniineja ei ole ihan niin paljon, että viini sopisi pihvin seuraksi, mutta quesadillojen kanssa se sopi hyvin. Täyteläisyys korottaa arvosanaa, joten arvosanaksi tulee ++.

Viini muualla
Alko
Torres

Quesadillas con Bacón

8 kpl tortillalättyjä (Santa Marian pienempiä)
250 g juustoraastetta (meillä tällä kertaa puolet mozzarellaa, puolet parmesaania)
1 paketti (170 g) pekonia
1 sipuli
2 tomaattia
1 ruukku korianteria
1/2 ruukkua persiljaa
reilu puolikas ruukku/pussi jäävuorisalaattia
valkosipulia tai valkosipulisuolaa, chiliä ja mustapippuria maun mukaan

Pilko kaikki täytteet pieneksi ja sekoita. Levitä tortillalätylle, länttää päälle toinen lätty ja paista kuumalla pannulla rapeaksi ilman rasvaa molemmilta puolilta. Leikkaa neljään osaan. Huom! Täytettä riittää hyvin 5-6 pieneen quesadillaan, neljään sitä on reilusti.