-->

9. maaliskuuta 2013

Château Paloumey Háut-Medoc Cru Bourgeois 2009


Mikä viini?
Château Paloumey Háut-Medoc Cru Bourgeois 2009 (51 % Cabernet Sauvignon, 49 % Merlot; n. 10-15 €)

Minkä kanssa nautittu?
Entrecôte, ranskalaiset perunat, avokado-greippi-salaatti

Mitä etiketti lupaa?
Tummaa kirsikkaa, samettisia tanniineja

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä, chileläisissä mausteita

Kommentit

M: Tuoksussa on hedelmäisyyttä, tummia kirsikoita ja luumua. Kirsikat ja luumut jatkuvat maussa. Tanniineja on jonkin verran, mutta ne ovat pehmeitä. Pelkkä seurusteluviini tämä ei kuitenkaan ole, mutta sopivan liharuoan kanssa varsin mainio tuttavuus. Myöskin avokado-greippi-salaatti kokonaisuutena tekee viinin mausta vielä makeamman, mutta pelkän greipin kanssa viini ei toimi. Plus-miinus-asteikolla annan tälle ++.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, luumua ja tummaa suklaata. Maku on mausteinen ja kirsikkainen, tanniineja on jonkin verran. Sopi entrecôten kanssa, sopisi myös mausteisen pataruoan kanssa. Vaati jonkin aikaa ilmaantumista, heti avaamisen jälkeen maku oli hyvin hapokas. Arvosanaksi annan ++.

Viini muualla
Château Palomey

Avokado-greippi-salaatti


1 greippi
1 avokado
1/2 ruukkua jäävuorisalaattia
loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria maun mukaan, ripaus sokeria

Pilko greippi ja avokado, ota greipin mehu talteen. Pilko salaatti. Sekoita greippi ja avoado, asettele salaattipedille. Sekoita greippimehu oliiviöljyn ja mausteiden kanssa salaatinkastikkeeksi, kaada salaatin päälle.

1 kommentti :

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit ne meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää niihin?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista