Henri Bourgeois Sancerre "Les Baronnes" 2011

Mikä viini?
Henri Bourgeois Sancerre "Les Baronnes" 2011 (100 % Sauvignon Blanc; 14,90 € Silja Linella tai 20,60 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?
Valkoinen parsa ja paistettu lohi, avokado-ananas-salaatti

Mitä etiketti lupaa?
Eksoottisia hedelmiä ja sitrusta

Mitä rypäle lupaa?
Sauvignon Blanc: kuivia ja hapokkaita viinejä, yrttejä, pistävyyttä, nokkosta, karviaista, herukkaa, "kissanpissaa karviaispuskassa", kasvuolosuhteiden mukaan aromeja ruohosta trooppisiin hedelmiin

Kommentit

M: Tämän viinin vuosikerta 2010 sai 5/5 tähteä Viinistä viiniin -kirjassa sekä vuoden 2012 että vuoden 2013 painoksessa.

Viinin tuoksu on hedelmäinen, siinä on ananasta ja sitrusta ja myöhemmin myös herukkaisuutta. Myös maku on hedelmäinen ja sitruksinen. Viini on hapokas, mutta raikas ja täyteläisen makuinen, oikein mainio. Rasvaisen lohen ja parsan kanssa se sopii loistavasti, koska lohen rasva ja parsan päälle sulatettu voi tasapainottavat viinin hapokkuutta. Sellaisenaankin viinin voi nauttia, se ei ole lipittelyyn liian kuiva ja hapokas, mutta ruoan kanssa se vain toimii paremmin kuin sellaisenaan. Seurusteluviiniksi voi valita jonkin muun. Arvosanaksi ++.

J: Tuoksussa on sitrusta, ananasta, vihreää omenaa ja trooppisia hedelmiä. Maku on hapokas, sitruksinen ja herukkainen. Sopi hyvin lohen ja parsan kanssa, voisi sopia myös rasvaisten juustojen ja ehkä jopa parmankinkun kanssa. Vähän siinä ja siinä, sopiiko seurusteluviiniksi vai vaatiiko välttämättä ruokaa. Arvosana ++.

Viini muualla
Alko
Henri Bourgeois
Viinistä viiniin (vuosikerta 2010)