lauantai 30. marraskuuta 2013

Vinium Velke Pavlovice Frankovka



Mikä viini?
Vinium Velke Pavlovice Frankovka (100 % Frankovka; tuliainen Slovakiasta)

Minkä kanssa nautittu?
Dumplingsit ja jauhelihapihvit

Mitä etiketti lupaa?
Ei mitään

Mitä rypäle lupaa?
Frankovka (Blaufränkisch): kirsikkaa, mausteita, tummia marjoja

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on tummia marjoja ja mausteita. Maku on tanniininen, mutta mehumainen, siinä on myös tummia marjoja ja mausteita. Ruoan kanssa viini sopii hyvin, mutta seurustelujuomaksi se on aavistuksen liian tanniinista. Tästä on vaikea sanoa mitään, ihan kiva perusviini, joka ei herätä sen kummempia tunteita. Plus-miinus-asteikolla +.

J: Tuoksussa on herukkaa, pippuria ja nahkaa. Maku on kevyt, mutta jonkin verran tanniininen. Maussa on tummia marjoa ja pippuria. Sopi ruoan kanssa, olisi voinut mennä mausteisemmankin ruoan, esimerkiksi jonkin pataruoan kanssa. Ei aiheuttanut mitään suuria tunteita, arvosanaksi annan +

Viini muualla
Velke Pavlovice

Jauhelihapihvit 


400 g porsaan jauhelihaa
100 g emmental-mozzarellaraastetta
1 kananmuna
suolaa, pippuria

Sekoita ainekset taikinaksi, muotoile pihveiksi, paista pannulla.

Alkuperäinen ohje Slovak cooking: Karbonátky so Syrom

Pekoni-sipulimykyt (dumplings eli nöllit, n. 30 kpl)


2 perunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3/4 tl leivinjauhetta
3 siivua pekonia
1 pieni sipuli
suolaa, pippuria
(hapankermaa)

Raasta perunat hienoksi raasteeksi. Sekoita mukaan jauhot ja leivinjauhe sekä kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko pekoni ja sipuli, paista pannulla. Jos haluat, voit sekoittaa pekoni-sipulisekoituksen taikinaan tai tarjoilla sen valmiiden nöllien päällä hapankerman kanssa. Muotoile taikinasta hieman peukalonpäätä suurempia nöllejä. Keitä nöllejä kiehuvassa vedessä niin kauan, että ne nousevat pintaan (pari minuuttia). Nosta valmiit nöllit talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.

Alkuperäinen ohje/inspiraatio Saveur: Halušky

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti