5. huhtikuuta 2014

Terra Andina Carmenère 2009


Mikä viini?
Terra Andina Carmenère (100 % Carmenère; hinnasta ei muistikuvaa)

Minkä kanssa nautittu?
Tortillat

Mitä etiketti lupaa?
"Intensiivinen maku, luumua, hedelmiä, mausteista seetriä ja neilikkaa"

Mitä rypäle lupaa?
Carmenère: viher- ja mustapippuria, kahvia, suklaata, lakritsia, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa, vadelmaa ja metsämansikkaa

Kommentit

M: Viinin tuoksu on täyteläinen ja mausteinen. Siinä on jotain makeaa, ehkä vadelmaa sekä mausteita, ainakin neilikkaa. Viinin maku on myös tasapainoinen, tanniineja on sen verran, että viini kaipaa ruokaa seurakseen. Tortillat eivät ehkä olleet paras vaihtoehto, mutta jokin kesäinen grilliruoka voisi sopia passelisti. Tämä viini on kuitenkin enemmän kesä- kuin talvipunkku.  Maussa on myös mausteita, luumua ja aavistus kirsikkaa. Ensin pelkäsin, että tämä olisi makea tex-mex-ketjupaikkojen talon viini -carmenère, mutta onneksi viini ei ollut liian makea. Koska hinnasta ei ole muistikuvaa, hinta-laatusuhdetta on vaikea arvioida. Mikään kallis viini tämä ei kuitenkaan ollut, joten plus-miinus-asteikolla se saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on luumua, mausteisuutta, neilikkaa ja hieman puolukkaa. Maussa on herukkaa ja mausteisuutta, tanniineja on jonkin verran. Tortillojen kanssa viini sopi kohtalaisesti. Sopisi ehkä paremmin hieman rasvaisen grilliruoan kuten ribsien kanssa. Ei mikään pihviviini. Ihan hyvä perusviini, mutta ei mitenkään erikoinen. Arvosanaksi annan +.

Viini muualla
Terra Andina

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti