31. toukokuuta 2014

Cono Sur Bicicleta Carmenère 2013Mikä viini?
Cono Sur Bicicleta Carmenère 2013 (100 % Carmenere; 6,90 € Tallinkilla)

Minkä kanssa nautittu?
Entrecôte salaattipedillä (salaattia, valkoisia papuja, maissia, tomaattia, punasipulia, ananasta)

Mitä etiketti lupaa?
Samettinen, mansikkaa, vadelmaa, mokkaa ja lakritsaa. Hedelmäinen maku.

Mitä rypäle lupaa?
Carmenère: viher- ja mustapippuria, kahvia, suklaata, lakritsia, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa, vadelmaa ja metsämansikkaa

Kommentit

M: Carmenère ei kuulu lempirypäleisiini, koska pahimmillaan niistä tehdyt viinit ovat makeaa mehumaista litkua. Cono Sur on kuitenkin tasaisen varma tuottaja, joten lafkan carmenere ansaitsee mahdollisuuden. Viinin tuoksu on makea ja hillomainen ja siinä on aavistus savuisuutta. Maku on marjaisen makea ja siinä on jopa hiukkasen tanniineja, mikä on ihan lupaavaa, kun lautasella on lihaa. Tex-mex-henkisen salaattipedin kanssa viini ei ollut parhaimmillaan, vaikka se saattaisi muuten sopia tortillojen kanssa; tomaatin kanssa se ei riidellyt kovin pahasti, mutta pavut ja punasipuli eivät olleet paras kumppani. Sellaisenaan viini oli ihan kiva lipiteltävä, mutta loppujen lopuksi jätti vähän kylmäksi. Oikean ruoan kanssa viini olisi ollut enemmän edukseen. Se on kuitenkin myönnettävä, että hinta ei ollut hirmuinen ja pahempiakin carmenereja on tullut maistettua, joten plus-miinus-asteikolla annan arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on herukkaa ja hilloa, hieman mansikkaa ja pippuria. Maku on hilloinen ja marjainen, tanniineja on jonkun verran, samoin pippurisuutta. Entrecôte oli ehkä hieman liian miedon makuinen tälle viinille. Mausteisen ruoan kanssa viini toimisi varmasti paremmin. Grilliviiniksi tämä sopisi oikein hyvin. Tanniineja on sen verran, ettei tästä olisi seurustelujuomaksi. Hinta-laatusuhteen vuoksi annan arvosanaksi ++.

Viini muualla
Cono Sur

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti