Flagstone Writer's Block Pinotage 2010

Mikä viini?
Flagstone Writer's Block Pinotage 2010 (100 % Pinotage; 13,49 €)

Minkä kanssa nautittu?
Nyhtöpossuburgeri

Mitä etiketti lupaa?
Mustaherukkaa, tammea, timjamia

Mitä rypäle lupaa?
Pinotage: vuonna 1925 kehitetty Pinot Noirin ja Cinsautin ("Hermitage") risteytys; tanniineja, tummia marjoja, luumua, kirsikkaa, karpaloa, karhunvatukkaa, vadelmaa, kahvia, tammitynnyrikypsytettynä tervaa, savua ja mausteita, nahkaa, jopa grillattua makkaraa

Kommentit

M: Viinin tuoksu on marjaisen hillomainen, samoin maku. Tanniineja on sen verran, että viini kaipaa ruokaa seurakseen - toisaalta tanniinit ovat pehmeitä, eivät kovinkaan hyökkääviä. Maussa on karpaloa ja puolukkaa, ehkä aavistus nahkaakin. Maku on täyteläinen, makea, jopa kosiskeleva, varsin mukava. Burgerin kanssa viini ei ole ihan nappivalinta, tanniiniensa takia se kaipaisi medium-kypsyyteen tai raaemmaksikin jätettyä lihaa, ehkä riistaa. Olisikohan porocarpaccio hyvä seuralainen? 

Kesän kunniaksi kosiskelevuus tehoaa ja arvosanaksi tulee ++.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, nahkaa ja pippuria. Maku on erittäin marjainen, jopa hillomainen. Maussa on punaista viinimarjaa, aavistus mansikkaa ja hieman puolukkaa. Tanniineja on melko reippaasti, joten tämä oli vähän liian tuhti hampurilaisille. Sopisi paremmin poronkäristyksen tai riistaruokien seuraksi. 

Arvosanaksi tulee ++.

Viini muualla
Alko
Flagstone Wines