19. heinäkuuta 2014

Gratavinum 2πrMikä viini?
Gratavinum 2πr (60 % Garnacha/Grenache, 20 % Carinyena/Carignan, 10 % Cabernet Sauvignon, 10 % Syrah; 21 €, Viini-lehden klubiviini)

Minkä kanssa nautittu?
Entrecôte

Mitä valmistaja lupaa?
Punaisia hedelmiä, tammen tuomaa paahteisuutta

Mitä rypäleet lupaavat?
Garnacha: mausteita, marjoja, makeutta, hedelmäisyyttä, vähän tanniineja
Carinyena (Carignan): hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia, kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa
Syrah: tanniineja, marjoja, mausteita, suklaata, kahvia, pippuria, joskus jopa hillomaista marjaisuutta

Kommentit

M: Viiniä kannattaa ehdottomasti ilmata ennen nauttimista, koska se avautuu aivan eri tavalla myöhemmin. Sen tuoksu on täyteläinen, hillomainenkin, marjaisa ja mausteinen, paahteinen. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tulee mukaan jotain makeaa, toffeeta tai kinuskia. Maku on myös täyteläinen, aavistuksen pippurinen ja tanniininen. Pahimmat kulmat leikkaantuvat pois ilmaantumisen myötä, mutta viini on silti ruokaviini, ei mikään lipittelyviini. Se vaatii rinnalleen lihaa. Maussa on marjoja ja neilikkaa ja se täydentää entrecôtea oikein hyvin. Melkein voisin kuvitella itseni Espanjaan lämpimänä kesäpäivänä nauttimaan tapaksia ja tätä viiniä... Oikein mainio viini, arvosanaksi se saa ++.

J: Tuoksussa oli aluksi viinimarjahilloa, pippuria, mausteisuutta ja hieman savua. Ilmaantumisen myötä tuoksu muuttui makeammaksi ja tuoksuun tuli toffeeta sekä vaniljaa. Maku on pippurinen ja mausteinen, mukana on myös hieman luumua. Tanniineja on sen verran että viini vaatii ehdottomasti seurakseen ruokaa. Sopi entrecôten kanssa hyvin. Voisi sopia mausteisuutensa ansiosta esimerkiksi pippuripihvin seuraksi. Arvosanaksi annan ++.

Viini muualla
Gratavinum
Bouquet Club - aikaisemmat ilmoitukset

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti