Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2012

Mikä viini?
Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2012 (Cinsaut, Grenache, Syrah ja Rolle; 22,40 €)

Minkä kanssa nautittu?
Risotto ja kokonaisena paistettu broileri

Mitä valmistaja lupaa?
Kirsikkaa, mansikkaa, mineraalisuutta

Mitä rypäle lupaa?
Cinsault: mansikkaa, kirsikkaa, parfyymia; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa seetriä, sikaria, maata, nahkaa
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hedelmäisyyttä, vähän tanniineja
Syrah: tanniineja, marjoja, mausteita, suklaata, kahvia, pippuria, joskus jopa hillomaista marjaisuutta
Rolle (Vermentino): keveyttä, aromaattisuutta, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa

Kommentit

M: Viinin tuoksu on kepeän mansikkainen, joten odotin kivaa kesäistä roséta. Maku kuitenkin yllätti: se on hapokas eikä ollenkaan niin makea kuin mitä tuoksun perusteella olisi voinut odottaa. Tasapainoisessa maussa on marjoja, kirsikkaa ja aavistus suolaisuutta. Pitää myöntää, että ennakkotiedot ja hyvät arviot lupasivat, että kyseessä ei ole mikä tahansa tusinarosé, mutta sen uskoo vasta sitten, kun on itse maistanut. 

Ruoan kanssa viini sopi hyvin ja sen olisi voinut myös nauttia sellaisenaan, tosin piknikille voisin valita kepeämmän ja makeamman "ihan kivan" rosén. Aiemmat roseet ovat olleet kivoja kesäisiä lipittelyviinejä, mutta tämä pesee ne mennen tullen varsinkin ruoan kanssa. 

Plus-miinusasteikolla viini saa arvosanakseen ehdottomasti +++. Plussaa myös siitä, että viiniä ei mainosteta Brad Pittillä ja Angelina Joliella (vaikkakaan en sitäkään fanina vastustaisi).

Jolie-Pitt-pariskunnan elokuvista seuraksi sopii tunnelmaltaan Brad Pittin ensimmäinen päärooli: Valon pimeä puoli.

J: Tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja aavistus ananasta. Maku on yllättävänkin hapokas, siitä löytyy vadelmaa, puolukkaa ja hedelmäisyyttä. Viini sopi hapokkuuden ansiosta hyvin risoton ja kanan kanssa ja se voisi sopia rasvaisen kalan ja jopa porsaan kanssa. Viini on vähän liian hapokas, jotta se menisi seurustelujuomana. 

Arvosanaksi annan +++.

Viini maistuisi varmaan Lara Croft: Tomb Raider -elokuvaa katsellessa, kunhan olisi jotain myös jotain naposteltavaa.

Viini muualla
Famille Perrin
Alko