Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio 2012

Mikä viini? 
Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio 2012 (100 % Pinot Grigio; alle 10 € Tallinkilla)

Minkä kanssa nautittu?
Sushi

Mitä etiketti lupaa?
Persikkaa ja päärynää, hedelmäisyyttä ja pehmeää mineraalisuutta

Mitä rypäle lupaa?
Pinot Grigio (Gris): keveyttä, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa, kukkaisuutta

Kommentit

M: Testasimme viinin Riedelin Vinum-sarjan Sauvignon Blanc- ja Chardonnay/Viognier-laseista. Sauvignon Blanc -lasissa viiniä olisi voinut luulla sauvignon blanciksi, niin ruohoinen ja herukkainen sen tuoksu oli. Maku on sitruksisen hapokas ja kirpeän omenainen, tosin ilmaantumisen myötä se tasaantuu ja mineraalisuus/öljyisyys korostuvat. 

Chardonnay/Viognier-lasissa tuoksu on miedompi ja hedelmäisempi, samoin maku. Maussa on edelleen omenaa ja sitrusta, mutta pehmeämmin, samoin etiketissä luvatut persikka ja päärynä pääsivät esille. Viini on kepeä ja kesäinen, sopisi hyvin piknikille tai kesäjuomaksi, samoin hyvässä seurassa nautittavaksi. Kovin raskasta ruokaa en tämän kanssa nauttisi, sushi oli soijan ja wasabin takia jo siinä rajoilla. Cono Sur ei koskaan petä, mutta ei myöskään yllätä sen ihmeemmin. 

Tasaisen varman laadun ansiosta arvosana on +.

J: Sauvignon Blanc -lasissa tuoksusta erottuu herukanlehteä, sitrusta ja ruohoa. Maku on hapokas, sitruksinen ja hieman mineraalinen. Chardonnay/Viognier-lasissa tuoksussa on trooppista hedelmää ja hieman sitrusta. Maku on selvästi vähemmän hapokas. Maussa on hedelmäisyyttä, öljyisyyttä ja enemmän mineraalisuutta. Ei ollut ihan napakymppi sushin kanssa. Voisi sopia vaalean kalan tai itämaisittain maustetun kanan kanssa. 

Kiva perusviini, joka ei aiheuttanut kovin suuria tunteita. Arvosana +.

Viini muualla
Cono Sur