11. lokakuuta 2014

Bodegas Irius Selección 2004Mikä viini? 
Bodegas Irius Selección 2004 (Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot; joitakin kymppejä Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu? 
Pihvi salaattipedillä

Mitä etiketti/valmistaja/maahantuoja/muu lähde lupaa? 
Kypsää hedelmää, mineraalisuutta, paahteisuutta

Mitä rypäle lupaa? 
Tempranillo: marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Kommentit 

M: Tämä viini jäi mieleen toissavuonna Tukholman-risteilyllä Bon Vivant -viinibaarista. Silloin en raatsinut sitä ostaa, seuraavalla kerralla viiniä ei ollutkaan saatavilla ja viime vuonna nappasin laivan myymälästä pullon mukaan periaatteella "nyt ostan tämän, kun olen vuoden verran ruikuttanut". Viinin tuoksu on täyteläinen, makea, hillomainen ja siinä on hitusen nahkaa. Maku on myös täyteläinen, marjainen ja rapsakasti tanniininenkin.

Lopuksi testasimme viiniä ihan uteliaisuuden vuoksi Riedelin Vinum-sarjan Tempranillo-, Bordeaux- ja Shiraz-laseista (kuvassa Tempranillo). Bordeaux-lasin olisi voinut olettaa sopivan viinille cabernet sauvignon/merlot-yhdistelmän takia. Se oli kuitenkin vaihtoehdoista huonoin: viini tuoksui kumiselle ja maistui lattealle geneeriselle punaviinille. Shiraz-lasi oli suhteellisen OK; tuoksu alkoi olla jo marjainen, samoin maku. Tempranillo-lasi toimi parhaiten, tuoksu oli makeampi kuin muista laseista ja maku hedelmäisempi ja täyteläisempi. Tanniinitkin korostuivat enemmän.

Vaikea sanoa, onko viini edelleen yhtä vaikuttava kokemus kuin laivan viinibaarissa, jossa matkustamisen aiheuttama hyvä fiilis tietenkin vaikutti makuun positiivisesti. Hyvää se edelleen oli ja sopi pihvin kanssa varsin mainiosti, joten arvosanaksi se saa +++.

J: Bordeaux-lasissa viini tuoksui vain kumille. Myös Tempranillo-lasissa tuoksussa oli kumia, mutta vähemmän. Shiraz-lasissa tuoksussa oli nahkaa, tummia marjoja ja mausteisuutta. Oma valintani olisi siis shiraz-lasi. Maussa on tummia marjoja, luumua, mausteisuutta ja hilloisuutta. Tanniineja on sen verran, että viini sopi hyvin pihvin kanssa. Mikään seurustelujuoma tämä ei ole. Arvosanaksi annan ++

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti