20. lokakuuta 2014

Harakanpesän olutklubi 20.10. - Rekolan panimo

Ravintola Harakanpesän olutklubin aiheena olivat Rekolan panimon oluet, joista kertoi panimomestari Jari Leinonen.

Mitkä oluet? 
Amerikan serkku (suodattamaton pale ale, 4,5%)
Metsän henki (suodattamaton ale, 4,5%)
Katajan kuiske (ruisolut, 6,3%)
Munkintie (suodattamaton tumma ale, 6,7%)

Minkä kanssa nautittu?
Lohimousse saaristolaisleivällä, porsaankylki, riistapaistos, Aura goldia ja viikunahilloa piparkakun päällä.Amerikan serkku
Tuoksussa oli sitrusta, appelsiinia, ruohoa ja havuisuutta. Maussa oli sitrusta, hedelmäisyyttä, keksimäisyyttä ja runsaasti katkeruutta. Sopii kalan ja grilliruokien kanssa. Pale alen ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla. Arvosana ++.


Metsän henki
Olut on maustettu kuusenkerkällä. Tuoksussa on yrttejä, toffeeta, pihkaa ja luumua. Maussa on ruisleipää, toffeeta ja havua. Jälkimaussa on tummaa suklaata. Sopii rasvaisen ja suolaisen lihan, riistan ja jouluruokien kanssa. Jostain syystä tämä ei oikein iskenyt, arvosanaksi annan +.


Munkintie
Tuoksussa on hunajaa, rusinaa, paahteisuutta, mallasta ja toffeeta. Maku on siirappinen, toffeinen, hedelmäinen ja hiema luumuinen. Sopii sellaisenaan jälkiruokaoluena tai juustojen kanssa. Tätä olutta saa Alkosta. Arvosana ++.


Katajan kuiske
Tuoksussa on ruista, katajaa ja karamellisuutta. Maku on sahtimainen, siitä löytyy havuisuutta, katajaa ja karamellisuutta. Jälkimaku on katkeroinen. Sopii porsaan, riistan ja poron kanssa. Paras maistelluista oluista, mutta valitettavasti tätä saa vain joistakin ravintoloista eikä Alkosta. Arvosana +++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti