10. lokakuuta 2014

Viikonlopun juomasuosituksetFacebookin Juomasuositukset-ryhmässä pyydettiin juomasuosituksia perjantain kunniaksi. Listalle valikoituivat seuraavat:

Don David Malbec Reserve 2011 (Alko 11,99 €)
Metsästyskausi on alkamassa, joten suosituksiin valikoitui riistaruokien seuraksi sopiva argentiinalainen punaviini, Don David Malbec Reserve. Tuoksussa on tummia marjoja, luumua, vaniljaa, puolukkaa ja hieman pippuria. Maku on aluksi marjainen ja hilloinen, sitten pippurinen ja pehmeän tanniininen. Supertäyteläinen viini tämä ei ole, vaan ennemminkin aavistuksen hapokas. Jos metsästysonni ei ole myötä, viini voisi sopia myös poronkäristyksen ja puolukoiden kanssa, miksei myös pihvinkin.

Moselland Riesling Trocken 2013 (Alko 8,98 €)
Mennyttä kesää voi muistella Kungfu Mädchenin kanssa. Moselland Riesling Trocken on pirteä Kungfu Girl -henkinen, mutta edullisempi eikä yhtä kosiskeleva riesling Saksasta. Tuoksussa on vihreää omenaa, sitrusta ja ananasta. Maku on hapokas, hedelmäinen ja aavistuksen makea, vaikka etiketissä lukeekin "Trocken" eli kuiva. Viinin seuraksi sopii savustettu tai mausteinen lohi ja hapokkuuden ansiosta myös itämainen ruoka, ehkä jopa sushi. Menisi myös seurustelujuomana, jos aterialta jotain jää.

Malmgård Belge (Alko 5,49 €)
Syksyn viileydessä kaipaa hieman vahvempaa olutta. Malmgård Belgen tuoksussa on hedelmäisyyttä, banaania, toffeeta ja mallasta. Maku on mausteinen, karamellinen ja hieman katajainen. Alkoholi lämmittää mukavasti, mutta ei maistu häiritsevästi. Olut sopii nautiskeltavaksi sellaisenaan tai rasvaisten juustojen ja BBQ-maustetun ruoan kanssa, kun sade ropisee ikkunaan.

Stallhagen Dark Honey (K-Supermarket 3,09 e)
Stallhagen Dark Honey - koska hunajaolut on aina hunajaolut. Tuoksussa on mallasta, leipää, karamellisuutta ja hunajaa. Maussa on leipää ja tummaa suklaata, hunaja maistuu myös jälkimaussa. Olut ei ole niin makea kuin nimen perusteella voisi olettaa. Raikkautensa vuoksi se sopii vaikka saunaolueksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti