29. marraskuuta 2014

Domaine Dussourt Scherwiller Riesling Réserve Prestige 2011


Mikä viini? 
Domaine Dussourt Scherwiller Riesling Réserve Prestige 2011 (100 % Riesling; hinnasta ei muistikuvaa)

Minkä kanssa nautittu? 
Wieninleike, kirkas perunasalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Mineraalisuutta, sopii alkupalojen tai kalan kanssa

Mitä rypäle lupaa? 
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on sitruksisen hedelmäinen. Se ei anna kovinkaan paljon, joten maku yllättää positiivisesti. Maku on täyteläisen runsas, tasapainoinen, sitruksisen hedelmäinen ja pirteän hapokas. Siinä on myös trooppisia hedelmiä, ehkä mangoa, ja sopivasti mineraalisuutta. Viini sopii wieninleikkeen kanssa hyvin, muutenkin se tuntuu hyvältä ja monikäyttöiseltä ruokaviiniltä. Se voisi olla myöhäiskesään tai alkusyksyyn sopivalta riesling, sillä se ei ole kepeän hedelmäinen alkukesäinen picnic-viini, vaan mineraalisuutensa ansiosta ennemminkin tummeneviin viimeisiin kesäiltoihin sopiva viini. Hintaluokka lienee Googlen perusteella noin 10-15 euroa, joten arvosanaksi viini saa ++.

J: Tuoksussa on sitrusta, vihreää omenaa ja mineraalisuutta. Maku on sitruksinen ja hapokas, hedelmäisyyttä on runsaasti ja mineraalisuuttakin löytyy. Hapokkuutta ei ole niin paljoa, että viini vaatisi välttämättä ruokaa seurakseen. Maku on ennemminkin pirteä ja paranee kun viini hieman lämpenee. Sopi hyvin wieninleikkeen kanssa, menisi myös rasvaisemman ruoan kuten lohen tai nieriän kanssa. Arvosanaksi annan ++.

Viini muualla 
Domaine Dussourt

Kirkas perunasalaatti (4-6 hengelle)


n. 1 kg perunaa
1 punasipuli
1 suolakurkku
1 pussi (200 g) pakasteherneitä

Kastike
1 dl oliivioljyä
1 tl sinappia
1 rkl punaviinietikkaa
rouhittua pippuria

Keitä ja jäähdytä perunat. Pilko perunat, sipuli ja suolakurkku. Lisää herneet ja sekoita. Tee kastike, kaada se salaattiin ja sekoita kunnolla. Anna maustua jääkaapissa yön yli ennen syömistä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti