15. marraskuuta 2014

Uusi alkoholilaki ja bloggaaminen

Valvira on viimein saanut aikaiseksi ohjeen siitä, miten ensi vuonna voimaan tulevaa alkoholilakia tullaan soveltamaan. Ohjeen voi ladata Valviran sivuilta. Blogeja koskeva ohjeistus on seuraavanlainen:

Mikäli esimerkiksi blogikirjoittaja toimii alkoholijuoman valmistajan, myyjän tai maahantuojan toimeksiannosta tai hän kirjoittaa alkoholijuomista korvausta vastaan, sovelletaan häneen samoja mainonnan rajoituksia kuin muihinkin mainostajiin. Se, missä menee kielletyn ja sallitun toiminnan raja, perustuu aina tapauskohtaiseen kokonaisarvioon. Mikäli blogikirjoittaja saa vain satunnaisia tuotenäytteitä, eikä alkoholijuomateollisuuden toimija muutoin ohjaa kirjoittamista, katsotaan kirjoittaminen vapaaksi kansalaiskirjoittamiseksi, jota alkoholilain mainontasäännökset eivät koske.

Eli viineistä bloggaaminen jatkuu ensi vuonna kuten ennenkin.

1 kommentti :

  1. Sama homma meillä bloggaaminen jatkuu kuten ennenkin. Mikä on sinäänsä mukavaa, koska omaksi iloksihan tätä tehdään ei rahan takia. Oppii samalla itsekin ja saa maistella viinejä.

    Eniten ottaa ''uudessa'' laissa päähän naurettava holhoaminen ja se, että kukaan ei oikeasti tiedä miten lainkohtia sovelletaan. Toinen seikka on sitten se kuinka vaikeaksi tehdään alkoholialalla toimivien työn teko. Pienpanimoilla on hyvä buumi menossa ja eniten uusi laki iskee juuri pieniin toimijoihi, joiden markkinointikoneisto ja markkinointibudjetti ovat pieniä. Alan työllistävä vaikutus on kuitenkin jatkuvassa kasvussa...

    VastaaPoista