Italialaishenkinen voileipäkakku

Vaihtelun vuoksi resepti - ja vain ja ainoastaan resepti. Voileipäkakku on jo lapsuudesta tuttu klassikko, tässä siitä italialaishenkinen versio.

Täyte 1: meetvurstitahna

200 g aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoa
n. 80 g meetvurstia
1/3 punasipuli

Sekoita tahnaksi esim. sauvasekoittimella.

Täyte 2: kurkkusalaatti

380 g valmista sinappikurkkusalaattia

Täyte 3: kinkkutahna

200 g kinkunmakuista sulatejuustoa
n. 80 g kinkkua
mausteeksi paprikajauhetta

Sekoita tahnaksi.

Pohja

500 g ruisleipää viipaleina, esim. maalaisvuokaa
500 g vaaleaa leipää viipaleina, esim. täysjyväpaahtoleipää
Pohjan kostutukseen pari dl lihalientä

Kuorrutus

200 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mausteeksi paprikajauhetta, suolaa, pippuria
Vatkaa creme fraiche vaahdoksi, sekoita mukaan tuorejuusto. Mausta.

Koristeeksi

prosciutto crudoa ja salamia esim. antipastolajitelmasta
kurkkua, kirsikkatomaatteja, hienonnettua punasipulia, rucolaa, parmesania raasteena tai lastuina

Muuta

24 cm irtopohjavuoka
kelmua

Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Asettele vuoan pohjalle ruisleipäkerros, kostuta. (Alinta kerrosta tarvitsee kostuttaa vähiten.) Lisää meetvurstitahna tasaisesti. Lisää seuraavaksi kerros vaaleaa leipää, kostuta, kurkkusalaatti, kerros ruisleipää, kostuta, kinkkutahna ja päällimmäiseksi kerros vaaleaa leipää. Kostuta. Peitä kelmulla, aseta kakun päälle paino ja anna sen maustua jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä tee kuorrutus ja koristele kakku.