20. joulukuuta 2014

Plan B Sauvignon Blanc 2014Mikä viini? 
Plan B Sauvignon Blanc 2014 (100 % Sauvignon Blanc; 11,73 €). Näytepullo Hartwa-Tradelta.

Minkä kanssa nautittu? 
Thailohi, jasmiiniriisi

Mitä etiketti lupaa? 
Voimakasta, mehevää hedelmäisyyttä; sopivasti rakennetta ja raikkautta

Mitä rypäle lupaa? 
Sauvignon Blanc: kuivia ja hapokkaita viinejä, yrttejä, pistävyyttä, nokkosta, karviaista, herukkaa, "kissanpissaa karviaispuskassa", kasvuolosuhteiden mukaan aromeja ruohosta trooppisiin hedelmiin.

Kommentit 

M: Viinin väri on hailakka, mutta tuoksu on voimakkaan hedelmäinen ja siinä on karviaista ja herukkaa. Pienen ilmaantumisen jälkeen karviainen vähenee ja herukanlehti korostuu. Maku on pirteä, sopivan hapokas, kirpeän karviaismarjainen ja herukkainen. Tätä sauvignon blancilta voikin odottaa.

J: Tuoksussa on karviaista, herukanlehteä, ruohoa ja vihreää omenaa. Maku on hyvin hapokas, mutta samalla kevyt. Maussa tuntuu vahvimpana herukanlehti, myös limeä löytyy. Kokonaisuutena hyvin kesäinen viini.M: Thailohi ei ole kovinkaan tulinen tai erityisen thai-henkinen, mutta hyvää silti. Viini sopii kalan, riisin, soijan ja korianterin kanssa hyvin ja voisin kuvitella sen myös tulisemman itämaisen ruoan tai sushin kanssa. Tämä voisi olla myös varsin passeli valinta, jos haussa on kuivempaa ja hapokkaampaa viiniä kuin esim. Kungfu Girl. Plan B Sauvignon Blanc ei kuitenkaan yllätä, toisaalta se ei petä ja ostaisin tätä (kuten Shiraziakin) itse, sen verran luotettavan perusviinin oloinen se on. Hartwa-Traden tarjoamista Plan B -viineistä tämä oli suosikkini. Arvosanaksi se saa +.

J: Viini sopi hyvin lohen kanssa. Voisi sopia muunkin itämaisen ruoan, sushin tai äyriäisten kanssa. Hapokkuuden vuoksi ei ehkä paras valinta vaalealle kalalle. Annan arvosanaksi ++.

Viini muualla 
Alko
Hartwa-Trade
Plan B wines

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti