7. toukokuuta 2015

Oluttasting Bier-Bierissä

Olutravintola Bier-Bier järjesti keskiviikkona 6.5. oluttastingin, Espanjan ensimmäinen olutsommelier Dominic Lombard esitteli paikallisia oluita. Ennakkotietojen mukaan tarjolla piti olla viisi olutta, mutta maistelussa olikin peräti yhdeksän eri olutta.

Ensimmäiset kuusi olutta olivat Dougall's-panimon tuotteita. Panimon perustaja muutti Englannista Espanjaan ja ryhtyi tuottamaan omia oluita, koska paikalliset panimot valmistivat vain mauttomia lagereita. Dougall's aloitti toimintansa 2007 neljä vuotta kestäneen byrokratiapyörityksen jälkeen.


Leyendan (bitter) tuoksusta löytyi hedelmäisyyttä ja keksiä. Myös maussa oli aluksi hieman keksiä, jälkimaku oli katkera. 942 (pale ale) on panimon suosituin olut, jonka nimi tulee Cantabrian alueen suuntanumerosta. Hedelmäinen olut, jonka tuoksusta erottui päällimmäisenä appelsiini. Raquera on pils-tyyppinen oluen, jonka tuoksusta ja mausta löytyi sitruunaa sekä ruohoa. Kevyt olut, sopii janojuomaksi.


IPA 3:n valmistuksessa käytettin koehumaloita, joiden laatua panimokaan ei tiedä. Ne tulivat tuottajalta numeroiduissa säkeissä, joiden sisältöä ei kerrottu. Katkerasta, greippisestä mausta löytyi myös toffeeta. Tämä oli suosikkini Dougall'sin oluista. Djangosta käytettiin itse keksittyä termiä Indian Brown Ale. Tuoksusta ja mausta erottui parhaiten suklaa. Maussa oli lisäksi vähän rusinaa. Tres Maresin (brown ale) maussa oli toffeeta, pähkinää ja maltaisuutta.

Toinen panimo, jonka tuotteita esiteltiin oli Mateo & Bernabé. Panimo sijaitsee paremmin viineistään tunnetulla Riojan alueella. Etikettien hyvin yksinkertaisesta ulkonäöstä saadaan kiittää taiteilijaa, jolle annettiin täysin vapaat kädet.


Gorilla A on virallisesti porter, mutta on enemmän stout-tyylinen. Maku- ja tuoksupaletista löytyi kahvia, suklaata ja vaniljaa.

Rapu B (pale ale) oli kevyt, hieman katkeran makuinen. Olut palkittiin Helsinki Beer Festivalilla tänä vuonna.

Ankka C (American IPA) oli myös kevyt ja katkera, mutta katkeruuden lisäksi oluesta löytyi hedelmäisyyttä ja vähän hunajaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti