20. kesäkuuta 2015

Altos Robles Malbec 2012Mikä viini? 
Altos Robles Malbec 2012 (100 % Malbec; 4,05 € Tallinnan Winestoressa)

Minkä kanssa nautittu? 
Nyhtöpossutortillat

Mitä etiketti lupaa? 
Sisältää sulfiitteja

Mitä rypäle lupaa? 
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, orvokkia ja jopa tammea, mustapippuria

Viini muualla 
Winestore
Vivino

Kommentit 

M: Tämä viini on sarjassamme "onpa edullinen, kokeillaan". Se ei ollut pettymys: ei harmittaisi ollenkaan, jos lähikaupasta saisi neljällä eurolla tällaisen viinin samalla, kun ostaa viikonlopun ruoat. Malbecin ystävänä pitää myöntää, että ei myöskään harmittaisi, jos tätä olisi makeiden ja mukamas helposti juotavien punkkujen sijaan ruoan seurana seisovassa pöydässä. Mikään elämää suurempi malbec viini ei ole, mutta se ei tähän hintaan haittaa ollenkaan. Tuoksu on hilloisen marjainen, mustaherukkahyytelöinen ja pippurinen, maku marjainen, mausteinen ja pippurinen. Tanniineja on kohtuullisesti, joten tyylipuhdas seurusteluviini tämä ei ole, vaan vaatii seurakseen lihaa, ehkä jopa medium-kypsän pihvin nyhtöpossun sijaan. Erinomaisen hinta-laatusuhteen ja juhannuksen ansiosta viini saa arvosanaksi ++.

J: Tuoksussa on hilloa, tummia marjoja, pippuria ja kumia. Mausta löytyy tummia marjoja, pippuria ja mausteisuutta. Tanniineja on kohtalaisesti, joten viini kaipaa ruokaa seurakseen. Sopi mausteisen nyhtöpossun kanssa melko hyvin. Saattaisi mennä jopa pihvin kanssa. Grilliruoan seuraksi tämä olisi joka tapauksessa sopiva valinta. Hinta on niin naurettavan alhainen makuun verrattuna että arvosanaksi tulee ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti