14. heinäkuuta 2015

Henry of Pelham Estate Chardonnay 2013Mikä viini? 
Henry of Pelham Estate Chardonnay 2013 (100 % Chardonnay; 19,56 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu? 
Teriyakilohi, kurkku-porkkanasalaatti ja fuusiokeittiöhengessä paistetut perunat (oikeastaan ensin piti keksiä paistettujen perunoiden kanssa lisuke, mutta jotenkin kaikki lipsahti huomaamatta itämaiseksi)

Mitä valmistaja lupaa? 
Kypsytetty tammitynnyreissä, maku pyöreä, mutta raikas

Mitä rypäle lupaa? 
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä

Viini muualla 
Henry of Pelham
Alko
Viinistä viiniin


Teriyakilohi, nam

Kommentit

M: Viinin tuoksu on öljyinen, hedelmäinen, mangoinen ja vaniljainen. Maku on runsas, öljyinen, vaniljainen, hapokas, sitruksisen hedelmäinen ja myös raikas tammituksesta huolimatta. Itämaisen ruoan chilin, inkiväärin ja sipulin kanssa viini sopii ehkä hieman yllättäenkin hyvin, hapokkuus riittää ruoan mausteiden seuraksi mainiosti ja lopun viinin voi nauttia sellaisenaan. Mitään suuria yllätyksiä tämä ei tarjoa, hyvän kermaisen peruschardonnayn kanadialaiset (sic) ovat tehneet. Koska symppaan Kanadaa sukulaisuussuhteiden takia, viini saa arvosanaksi +.

Tämän viinin kanssa sopii kuunneltavaksi Nickelbackin How You Remind Me. Kyllä sopii. Eh.J: Tuoksussa on hedelmäisyyttä, karviaismarjaa, öljyisyyttä, vaniljaa ja omenaa. Maku on öljyinen, vaniljainen, sitruksinen ja hapokas. Ruoasta löytyi aika paljon vahvoja makuja kuten chiliä, inkivääriä, soijaa ja korianteria, mutta viini sopi kaikkien kanssa melko hyvin. Hapokkuuden ansiosta viini sopiikin aasialaisen ruoan seuraksi. En osaa sanoa, sopisiko tämä kanadalaisen ruoan kanssa, koska minulla ei ole hajuakaan siitä, millaista kanadalainen ruoka on. Viini on sen verran kepeä, että sitä voisi juoda myös seurustelujuomana. Arvosanaksi annan +.

Kanadalainen viini pärjää sen verran hyvin vertailussa kalifornialaisiin viineihin, että juodessa voi kuunnella vaikka The Guess Whon kappaletta American Woman.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti