-->

11. heinäkuuta 2015

Valdivieso Reserva Syrah 2008Mikä viini? 
Valdivieso Reserva Syrah 2008 (100 % Syrah; 11,90 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu? 
Entrecote, uudet perunat, pevre

Mitä etiketti lupaa? 
Mausteista hedelmää, pitkää yrttisyyttä ja kukkaista jälkimakua

Mitä rypäle lupaa? 
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Viini muualla 
Valdivieso
Viinistä viiniin (vuosikerta 2009)

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on aluksi hillomaisen marjainen ja mausteisen pippurinen. Ilmaantumisen myötä mausteisuus vähenee ja hilloisuus lisääntyy. Maku on jonkin verran tanniininen, mausteinen, pippurinen ja hilloisen marjainen. Siinä on myös ehkä aavistus yrttejä. Tomaattinen ja sipulinen pevre ei ole paras valinta viinin kanssa, sillä se sopisi paremmin mausteisten ja täyteläisten liharuokien syksyisiin iltoihin eikä pirteän salaatin ja uusien perunoiden kanssa Suomen kesään. Ihan kiva syrah tämä kuitenkin on. Se ei petä eikä yllätä, on kohtalaisen täyteläinen ja maukas, jälkimaku on pitkä eli tasaisen varmaa chileläistä laatua. Voisin juoda tätä toisenkin pullon. Arvosanaksi viini saa +.

J: Tuoksussa oli aluksi tummia marjoja, pippuria ja nahkaa. Viinin ilmaannuttua tuoksu muuttui hilloisemmaksi ja mausteisemmaksi, mukaan tuli jopa aavistus puolukkaa. Maku on hilloinen, pippurinen ja mausteinen. Tanniineja on sen verran, että mikään seurustelujuoma tämä ei ole. Pevren kanssa viini muuttui ikävästi hapokkaammaksi, entrecoten kanssa se sen sijaan sopi erinomaisesti. Pippuripihvi voisi olla hyvä valinta viinin seuraksi. Taattua chileläistä laatua, arvosana +.

Pevre eli chileläinen korianterisalsa
1 sipuli
1 ruukku korianteria
2 tomaattia
2-3 valkosipulin kynttä
chiliä
sitruunamehua

Pilko ainekset pieniksi ja sekoita. Voit hienontaa valkosipulin myös puristimella. Lisää sitruunamehua kostukkeeksi. (Chilistä kannattaa poistaa siemenet, niitä ei ole mukava pureksia.) Anna sekoituksen maustua hetki tai syö saman tien vaikkapa patongin päällä tai lisukkeena.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti