4. elokuuta 2015

Tallink Siljan laivan viinit

Tallink Silja valitsi toukokuussa uudet laivan viinit. Kun matkalla Tallinnaan pikaruokalat olivat täpötäynnä, Loppasuut päättivät investoida mukavuuteen ja istahtaa lähes tyhjän À la Carte -ravintolan puolelle haukkaamaan aamiaista. Taka-ajatuksena oli se, että samalla voisi maistella viiniuutuudet.

Pannier Brut Sélection
Samppanja oli vanha tuttu, vuonna 2012 kultaa Vuoden viinit -kilpailussa voittanut Pannier Brut Sélection (vasemmalla). Se oli mineraalinen ja sitruksinen ja sen jälkimaussa oli voita. M tykkäsi, J ei arvostanut viinin paahteisuutta. Tätä voisi harkita, jos joisi samppanjaa koko aterian ajan.

Heretat El Padruell
Kuohuviini oli Heretat El Padruell -cava (oikealla). Cavoihin voi yleensä aina luottaa, niin tähänkin. Se oli pirskahtelevan sitruksinen (limeä), ananaksinen ja vihreän omenainen. J tykkäsi. Tämä cava toimisi mainiosti myös aperitiivina ja seurustelujuomana.

St. Ursula Sommelier Select Pinot Grigio Riesling
Valkoviini oli saksalainen St. Ursula Sommelier Select Pinot Grigio Riesling. Viinissä oli jostain syystä vahva Sauvignon Blanc -viba, mutta se saattoi olla myös väärinymmärrettyä Pinot Grigiota. Maku oli herukkainen ja hedelmäinen ja siinä oli hieman karviaista. Hapokkutta ei ollut oikeastaan ollenkaan, ilmaantumisen myötä ehkä hieman enemmän ja M:n mielestä viini maistui kuohuviiniltä, josta kuplat olivat kadonneet. M söi savulohta, salaattia, kananmunia ja viinirypäleitä. Niiden kanssa valkoviini meni ihan hyvin, mutta yhdistelmä ei jäänyt erityisesti mieleen.

Saint Seine Grenache-Syrah
Punaviini, ranskalainen Saint Seine Grenache-Syrah hurmasi tuoksullaan, jossa oli mausteita ja nahkaa. Viinin maku ei kuitenkaan vastannut tuoksua, vaan oli miedompi. Maussa oli marjaa ja se oli aavistuksen maanläheinen. J söi kanalla höystetyn caesarsalaatin ja sille punaviini oli liian mausteinen, ruoaksi olisi kannattanut valita tuhdimpaa lihaa.

Kuohuvat jakoivat äänet tasan, ruokaviineistä punaviini oli kummankin suosikki eikä valkoviini tehnyt vaikutusta kumpaakaan. Se on kuitenkin myönnettävä, että kaikki viinit toimivat varmasti hyvin laivan perusviineinä.

Entä tarttuiko jotain näistä mukaan? Kyllä, laivan myymälästä kotiutui pullo cavaa (8,50 €). Muuten viiniostokset menivät tuttuun tapaan eli "printtaa Viinistä viiniin -palvelusta 4 ja 5 tähden viinit, joiden hinta-laatusuhde on vähintään 1 ja katso, löytyykö niitä".

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti