Candialle Chianti Classico 2010

Mikä viini?
Candialle Chianti Classico 2010 (100 % Sangiovese; 24,50 € Viinitkotiin.comissa)

Minkä kanssa nautittu?
Juustotäytteiset tortellinit, antipasto

Mitä etiketti lupaa?
Chiantia

Mitä rypäle lupaa?
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa

Viini muualla
Candialle

Katso myös
Candialle Ciclope 2010

Muuta

Candialle on suomalaisen Jarkko Peräsen viinitila Toscanan Panzano in Chiantin kylässä. Viinitie kertoo tuottajasta enemmän. Tätä viiniä on kypsytetty 18 kk ranskalaisessa tammessa.

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on tummia, kypsähköjä marjoja, hitusen hilloisuutta ja yrttejä, mausteita ja nahkaa. Maku on tasapainoinen, maanläheinen, jonkin verran tanniininen, kevyesti marjahilloinen ja jonkin verran myös pippurinen. Tämä on oikein mukavasti kehittynyt chianti, joka sopii hyvin ruoan kanssa - luumutomaatitkaan eivät olleet liian hapokkaita, joten tätä voisi ajatella myös hieman hienompaan pizzailtaan juomaksi tai muuten italialaisen ruoan kanssa. Hinta on tosin melkoisen rapsakka eli arvosanaksi tämä muuten mainio viini saa 0.

J: Tuoksusta löytyy tummaa marjaa, herukkahilloa, nahkaa, multaa ja ripaus vaniljaa. Ilmaantuminen paransi tuoksua, joka oli aluksi jopa hieman mehumainen. Maku on marjainen, tanniininen ja pippurinen. Sopi ruoan kanssa hyvin, kesti jopa tomaatit. Savustettua lihaa sisältävä risotto voisi olla osuva ruokavalinta tälle viinille. Mainio viini, mutta hieman korkean hinnan vuoksi arvosanaksi tulee 0 eli viini on hintansa arvoinen.