17. syyskuuta 2015

Oktoberfest-oluiden vertailu

Oktoberfest lähestyy, joten sen kunniaksi Loppasuut vertailivat Alkosta löytyviä Oktoberfest-oluita (kaikki Alkon mukaan lagereita). Mukaan otettiin kaksi suomalaista ja yksi saksalainen olut.

Ensimmäinen Oktoberfest järjestettiin 1810 kruununprinssi Ludvig Baijerilaisen ja Therese von Sachsen-Hildburghausenin häiden kunniaksi. Alkuaikoina Oktoberfestin tärkein tapahtuma olivat hevoskisat, mutta aikojen saatossa tapahtuma on muotoutunut nykyisenlaiseksi olutfestivaaliksi eikä hevoskisoja ole järjestetty moneen vuosikymmeneen. Olutta tapahtumassa juodaan kuutisen miljoonaa litraa. Sotien ja muiden katastrofien vuoksi festivaalia ei ole järjestetty joka vuosi, joten tänä vuonna on vuorossa vasta 186. Oktoberfest.


Laitilan Kekri
(3,04 € Alkossa)
Tuoksussa on mallasta, karamellia, marjaisuutta ja aavistus ruisleipää. Mausta löytyy karamellia, mallasta ja hedelmäisyyttä. Menee ihan kivasti sellaisenaan, sopisi ehkä jonkun pataruoan kanssa. Mukavan luonteikas olut, arvosana +. M:n mielestä kaikki maistuivat oluelle, mutta tämä oli ehkä kuitenkin paras.


Prykmestar Oktoberfestbier 
(4,67 € Alkossa)
Tuoksussa on ruohoa, mallasta ja metallisuutta. Maussa on ruohoa ja leipää. Jälkimaku on katkeran metallinen. Jotenkin laimea ja kitkerä kokonaisuus, joka ei vakuuta. Menisi ehkä makkaran kanssa. Arvosanaksi jää 0.


Hofbräu Oktoberfestbier
(4,10 € Alkossa)
Baijerin herttuan Wilhelmin perustama panimo on tehnyt olutta vuodesta 1589 asti, joten oluenteosta on kokemusta. Tuoksussa on mallasta, hedelmäisyyttä, voita ja keksiä. Maku on pirteän hedelmäinen, viljainen, keksimäinen ja hieman mausteinen. Hieman yllättäen alkoholi puskee hieman mausta läpi, vaikka vahvuus on vain 6,3 %. Vaatii ruokaa seurakseen. Arvosana +.

Loppukevennykseksi perinteistä Oktoberfest-musiikkia:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti