-->

13. syyskuuta 2015

Viking Linen laivan viinit

Vaikka viime lauantain viini- ja suklaaristeily peruuntui, syksyn toinen risteily onnistui suunnitellusti ja Loppasuut seilasivat lauantaina Tallinnan suuntaan Viking XPRS:llä. Elokuussa testasimme Silja Linen laivan viinit, joten tasapuolisuuden nimissä kävimme Viking Linen laivan viinien kimppuun - oli jo aikakin, sillä viinit vaihtuvat ensi vuoden alussa.

Laurent-Perrier Brut L-P
(Ranska; 29,90 € tai 14 €/20 cl)
Laivan samppanja (vasemmalla) oli Laurent-Perrierin kuiva, paahteinen ja paahtoleipäinen perussamppanja, jonka tuoksusssa oli voita ja limeä. Maku oli aluksi marmeladinen ja siinä on pähkinää, ananasta ja aprikoosia. Tasapainoinen ja mukava samppanja, jota voisi juoda koko aterian ajan - ja juuri koko aterian ajan, sillä keveimpien alkupalojen kanssa se oli hieman liian raskas.
Ostaisimmeko? Ehkä.

Cava-kippis!
Codorníu 1551
(Espanja; 6,90 € tai 6 €/20 cl)
Laivan kuohuviini (oikealla) oli mukavan kepeä ja raikas Codorníun cava, joka oli ehdottoman helppoa juotavaa. Se oli sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, hitusen mineraalinen ja kaiken kaikkiaan varsin mukava ja edullinen skumppa. Alkupaloista silli ei ollut paras kumppani cavan kanssa, mutta muuten se olisi sopinut melkein minkä kanssa vain.
Ostaisimmeko? Kyllä! (Tosin tällä kertaa sorruimme Freixenetin tarjouskassiin.)

Stefan Winter Riesling 2012/13 
(Saksa; 9,50 € tai 5,50 €/16 cl) 
Laivan valkoviini oli keveän hedelmäinen, hieman makeahko saksalainen riesling. Se edusti kungfugirlmäisiä kevyitä ja raikkaita Rieslingejä eli siinä oli päärynää, ananasta ja limeä, mutta vain aavistus Rieslingin öljyisyyttä. J söi Wine & Dinessä paistettua ahventa, kanttarellimuhennosta ja tilliperunoita ja riesling sopi sen kanssa hyvin. Viini oli sopivan hapokas ruokaviiniksi, mutta se sopisi myös seurustelujuomaksi. 
Ostaisimmeko? Kyllä, jos Rieslingeistä olisi vajausta.

Château la Boutignane 2012 Cuvèe Classique
(Ranska; 9,50 € tai 5,50 €/16 cl)
Laivan punaviini oli ranskalainen cuvèe Languedocin alueelta. Viinin tuoksu oli herukkainen, täyteläinen, marjainen ja hieman nahkainen ja mausteinen. Maku ei ollut aivan niin täyteläinen, se oli keveä, mutta ei vetinen ja siinä oli tummia marjoja, hilloa ja mausteita. Tanniineja ei ollut kovinkaan paljon. M söi grillipihvin ja ranskalaisia perunoita ja viini toimi ruokaviininä ihan passelisti. Se saattaisi myös mennä seurusteluviininä aterian jälkeen. 
Ostaisimmeko? Viimeksi tätä tuli ostettua pullollinen, se saanee riittää tässä vaiheessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti