-->

12. marraskuuta 2015

Raclette-illan viinit

Meidät kutsuttiin naapuriin syömään raclettea. Nappasimme mukaan pullon jenkki-Rieslingiä, illan isäntä puolestaan oli hankkinut chileläistä Pinot Noiria. Molemmat olivat kevyehköjä ja hapokkaita viinejä, joten teoriassa molempien pitäisi sopia racleten kanssa.
Chateau Ste Michelle Dry Riesling 2012 (9,95 € Viking Linella) tuoksui petrooliselle ja hedelmäisen sitruksiselle. Vaikka etiketissä lukikin "dry", viinin maku oli hedelmäisyyden ansiosta makeahko (ja jäännössokeriakin oli saman verran kuin happoja: 7,1 g/l), sitruksisen pirteä ja siihen sekoittui hunajaa ja petroolisuutta. Hapokkuus riitti hyvin rasvaisen ruoan ja juuston kanssa, joten viini oli varsin sopiva racleten seuralainen. Varsinkin hillosipulien kanssa viini toimi erinomaisesti, kun hillosipulien etikkaisuus sai viinin maistumaan entistäkin makeammalta.

Mieleen tuli toinen amerikkalainen Riesling, Jekel. Tuoksu- ja makumaailmaltaan Chateau Ste Michellen Riesling oli hyvin samankaltainen, hieman miedompi vain.

Viime vuonna vuoden viiniksi valittu Castillo de Molina Pinot Noir 2011 (11,99 € Alkossa) oli myös varsin mainio viini. Viinin tuoksu oli makea, mansikkainen ja vadelmainen. Maku ei aivan vastannut tuoksua, vaan oli hieman tamminen, hapokas, mausteinen, marjainen ja puolukkainen, tanniinit olivat pehmeät. Racleten kanssa viini ei ikävä kyllä toiminut aivan yhtä hyvin kuin Riesling, vaan jäi maistumaan turhan hapokkaana, vaikka se olikin sellaisenaan mukava vähän yli kympin Pinot Noir.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti