17. tammikuuta 2016

Casillero del Diablo Reserva Shiraz 2013Mikä viini? 
Casillero del Diablo Reserva Shiraz 2013 (100 % Shiraz; 5,16 € Viking XPRS:lla tai 9,99 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu? 
Nyhtöpossuburritot

Mitä etiketti lupaa? 
Hedelmäinen shiraz, jossa metsämarjaa, suklaata ja aavistus mustapippuria, pehmeät tanniinit

Mitä rypäle lupaa? 
Shiraz: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Viini muualla 
Casillero del Diablo
Alko

Katso myös
Casillero del Diablo Reserva Shiraz 2007

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on melkeinpä kosiskelevan makea, tumman marjainen sekä hilloinen ja aavistuksen pippurinen. Maku on runsaan boysenmarjainen ja pirteän tanniininen. Marjaisuuden alta erottuu aavistus tummaa suklaata ja kahvia, mutta pippurinen hillomaisuus jää päällimmäiseksi. Nyhtöpossuburritojen kanssa viini ei toiminut, sen tanniinit olisivat vaatineet esimerkiksi mediumkypsää entrecôtea tai picanhaa, toisaalta burritojen raaka sipuli, tomaatti ja guacamole ovat monelle viinille vaikea kumppani ja vaativat viiniltä riittävää hapokkuutta. Jos Alkosta pitäisi hakea alle kympin pullo pihvin seuraksi, tämä tasaisen varma chileläinen peruspunkku voisi hyvinkin lähteä mukaan. Alkosta ostettuna viini saisi arvosanakseen 0, mutta Viikkarin hinta oli sen verran edullinen (6 pulloa/31 €), että arvosana on +.

J: Tuoksussa on herukkahilloa, tummia marjoja, nahkaa ja pippuria. Maussa on tummia marjoja, pippuria, suklaata ja hilloisuutta. Tanniineja on kohtalaisesti. Burritoille tämä ei ollut ihan nappivalinta, sopisi varmaan paremmin pihvin tai grillatun lihan kanssa. Chileläinen viini, joka ei petä, mutta ei myöskään yllätä. Vähän alle kympin hinnalla hinta-laatusuhde on 0, laivahinnalla arvosanaksi tulee +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti