6. tammikuuta 2016

La Misse di Candialle Chianti Classico 2011


Mikä viini? 
La Misse di Candialle Chianti Classico 2011 (90 % Sangiovese, 10 % Merlot; 16,50 € Viinitkotiin.comissa)

Minkä kanssa nautittu? 
Broilerinkoivet ja riisi

Mitä etiketti lupaa? 
Chiantia

Mitä rypäle lupaa? 
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Viini muualla 
Candialle

Muuta
Vaikka Ciclope onkin nimetty koiran mukaan, tämän viinin nimi ei kuitenkaan viittaa kissaan, vaan pohjautuu englannin miss-sanaan. "Candiallen neiti" tai "tyttöchianti"  ei ole yhtä tamminen kuin muut tilan chiantit; 50 % viinistä on kypsytetty vuoden ajan ranskalaisessa tammessa ja 50 % sementtitankeissa.

Katso myös
Candialle Chianti Classico 2010
Candialle Ciclope 2010

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on kirsikkaa, puolukkaa ja hieman mausteita, aluksi myös jotain raikasta minttuista/eukalyptuksista, joka katoaa viinin ilmaantuessa. Maku on hapankirsikkainen, hieman tanniininen ja mausteinen, alkoholin määrä (14 %) tuntuu myös jonkin verran. "Raaka" ei ole oikea sana, mutta parempaakaan en juuri nyt keksi. Ruoan kanssa viini menee mukavasti, mutta ei välttämättä toimisi seurustelujuomana tanniiniensa takia. Arkinen, hieman rasvainen ruoka voisi olla tälle sopiva kumppani, sillä tämä on arkinen, mukava peruschianti. Arvosanaksi se saa 0. Candiallen viineistä suosikkini oli Ciclope.

J: Tuoksusta löytyy mustaherukkaa, karhunvatukkaa, puolukkaa, mausteisuutta ja lakritsaa. Tuoksu pehmenee hieman viinin ilmaantuessa. Maku on hapokas ja mausteinen, puolukkaa ja kirsikkaa löytyy reippaasti. Tanniineja on kohtuullisesti. Ehdottomasti ruokaviini. Sopisi pizzan tai muun rasvaisen ruoan kanssa. Arvosana 0. Candiallen viineistä suosikkini oli Ciclope.

"Il Misse di Loppasuut" ei arvostanut huumoriyrityksiä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti