31. tammikuuta 2016

La Stella Cadente Primitivo di Manduria 2013Mikä viini? 
La Stella Cadente Primitivo di Manduria 2013 (100 % Primitivo; 4,80 € Tallinnan WineStoressa)

Minkä kanssa nautittu? 
Spagetti ja jauhelihakastike

Mitä etiketti lupaa? 
Kirsikkaa, kukkia, mausteita, vaniljaa, metsämarjoja

Mitä rypäle lupaa? 
Primitivo (Zinfandel): ryhdikäs ja hedelmäinen, pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen, vaihtelee alueen mukaan; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Kommentit 

M: Tallinnan halpisviineihin tutustuminen jatkuu, tällä kertaa vuorossa on apulialainen Primitivo (eli Zinfandel). Apulian viinit on jo aiemmin todettu edullisiksi ja hyviksi käyttöviineiksi, mutta kuinka käy tämän viinin kanssa?

Viinin tuoksu on lupaava, runsaan mausteinen, musteinen ja hillomainen. Maku on ensin täyteläinen ja ikenissä kutittavan tanniininen. Tanniinien hiipuessa jäljelle jää pippurista mausteisuutta ja hilloisuutta, kypsiä metsämarjoja ja herukkahyytelöä sekä aavistus vaniljaa. "Tähdenlento" kaipaa seurakseen ruokaa tasapainottamaan tanniineja, sellaisenaan se on hieman liian jyrkkä, vaikka pehmeneekin ilmaantumisen myötä. Jauhelihakastikkeen kanssa se sopi hyvin ja sopisi varmasti myös muiden italialaisten ruokien (pizza, lasagne jne.) kanssa. La Stella Cadente on oikein kiva perusviini, jonka hinta-laatusuhde on hyvä, joten arvosanaksi se saa ++.

J: Heti avaamisen jälkeen tuoksussa oli runsaasti kirsikkaa, joka katosi ilmaantumisen myötä. Tuoksussa on mustaherukkaa, mustikkaa ja mausteisuutta. Luvattua vanilljaa ei löydy. Maku on aluksi tanniininen ja mausteinen. Hetken päästä löytyy tummia marjoja ja hilloisuutta. Ei mikään seurusteluviini. Jauhelihakastikkeen kanssa viini sopi ihan hyvin, menisi muunkin italiaisen ruoan kanssa. Saattaisi sopia jopa pihviviiniksi. Edullisen hinnan ansiosta arvosanaksi tulee ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti