27. helmikuuta 2016

Valdivieso Cabernet Sauvignon 2010


Mikä viini? 
Valdivieso Cabernet Sauvignon 2010 (100 % Cabernet Sauvignon; alle 10 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu? 
Lihamureke ja suolakurkkujen kanssa paistetut perunat

Mitä etiketti lupaa? 
Marjoja, mausteita, kahvia ja vaniljaa

Mitä rypäle lupaa? 
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Viini muualla 
Valdivieso

Katso myös Valdivieso Reserva Syrah 2008

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on makeaa herukkahyytelöä ja sen alla pippuria ja vaniljaa. Kun etiketistä lukee kahvin, viini alkaa tuoksua myös kahville. Viinin maku on makean marjaisa, hedelmäinen, pehmeän tanniininen ja herukkainen. Kyseessä on ilmiselvästi lämpimän alueen viini, niin runsasta makea hedelmäisyys ja herukkaisuus on. Tanniinit pehmenevät ilmaantumisen myötä. Aluksi viini vaatii seurakseen ruokaa, myöhemmin vaatimukset vaimenevat hieman, mutta joka tapauksessa viini on ennemminkin ruokaviini kuin seurusteluviini. Sen seuraksi kävisi vaikkapa medium-kypsä picanha, suolakurkut eivät toimi oikeastaan ollenkaan. Ihan kiva peruschileläinen, parempi kuin saman hintaluokan carmeneret. Ei yllätä eikä petä, joten arvosanaksi se saa 0.

J: Väri on hyvin tummanpunainen, lähes musta. Heti avaamisen jälkeen tuoksussa oli lähes pelkästään herukkahilloa. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli vaniljaa ja mausteisuutta. Kahvia tuoksusta löytyi vasta pitkän ilmaantumisen jälkeen. Makea herukkaisuus väheni huomattavasti myös maussa ilmaantumisen myötä. Ilmaantumisen myötä mausta alkoi löytyä mausteisuutta ja myös luvattua kahvia. Ruoan kanssa viini ei ollut ihan täydellinen valinta makeutensa vuoksi. Saattaisi sopia hieman mausteisemman ruoan kanssa. Mukava chileläinen perusviini, arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti