Bryggeri Helsinki // Viron pienpanimoviikot 2016

Bryggeri Helsingissä järjestettiin 11.-20.2.2016 Viron pienpanimoviikot jo toisen kerran. Kävimme syömässä alakerran ravintolassa ja tutustuimme samalla oluttarjontaan. Onnistuimme ajoittamaan ruokailun samaan aikaan Viron pienpanimoista ja matkailusta kertovan esitelmän kanssa, mutta sitä oli välillä hieman vaikea seurata ravintolan hälinän vuoksi.

Hanassa oli käyntipäivänä tarjolla mm. Bryggerin ja Põhjalan yhteistyönä tehty Union (imperial pils; 5,10 €/0,3 l) sekä Tankerin Reloaded (session IPA; 1,80 €/dl). Unionin tuoksussa oli havua, eukalyptusta ja greippiä. Maku oli katkera, greippinen ja appelsiininen. Imperial Pils oli oluttyyppinä uusi tuttavuus ja yllätti positiivisesti.

Tanker Reloaded

Reloadedin tuoksussa ja maussa oli greippiä ja appelsiinia. Maku oli keskikatkera. Ihan maukas session IPA, mutta Union voitti hanaoluiden vertailun.

Pullo-oluista otettiin vertailuun kaksi Anderson's Craft Beerin olutta, humoristisesti nimetyt Mr. Vader (chili stout; 9,50 €) ja Knight Ryeder (rye ale; 9,40 €). Anderson's Craft Beer on kiertolaispanimo, nämä oluet on ilmeisesti tehty Lehe Pruulikoda -panimossa.

Mr. Vaderin tuoksussa oli appelsiinisuklaata ja maussa chilisuklaata. Sen kummempia aromeja ei oluesta löytynyt. Knight Ryederin tuoksussa oli karamellisuutta ja ruisleipää. Maku oli ruisleipäinen ja katkera, jälkimaku puolestaan siirappinen. Näistä kahdesta Knight Ryeder oli parempi. Marjutin mielestä molemmat olivat melkein juotavia oluita.

Jälkiruokaolueksi valikoitui Põhjalan Valge Öö PX (white stout; 13,80 €). Monipuolisessa tuoksussa oli kahvia, luumua, taatelia, suklaata ja vaniljaa. Maku oli rusinainen, kahvinen ja suklainen. Kokonaisuutta voisi kuvailla hyvän sherryn ja kahvin sekoitukseksi. Olut sopi nimenomaan jälkiruoaksi makean jälkiruokaviinin sijaan.