5. maaliskuuta 2016

Koffin APA:a maistelemassa

Saimme kutsun maistelemaan Koffin uutta American Pale Ale -olutta Spårakoff-raitiovaunuun. Kyytiin lähti tällä kertaa vain Jussi.

American Pale Ale eli APA kehitettiin Yhdysvalloissa 1980-luvun alussa. APA muistuttaa India Pale Alea, mutta IPA on yleensä vahvempaa ja voimakkaammin humaloitua. APA on Koffin ensimmäinen pintahiivaolut ja se on humaloitu Citra- ja Mosaic-lajikkeilla.

APA:n kehittänyt Heikki Vuokko kertoi, ettei oluella ole varsinaista esikuvaa, hän sai vapaat kädet kehittää sellaisen oluen kuin halusi. Ainut ongelma oli kuulemma löytää tarpeeksi suuri määrä humalaa tuotantoa varten.

Spårakoffissa ei ollut turvallisuussyistä mahdollista käyttää oikeita laseja, joten olutta piti maistella joko tölkistä tai muovituopeista. Tuoksussa oli havua ja sitrusta. Tölkistä tuoksu oli paljon vahvempi kuin tuopista, jossa tuoksu oli lähes olematon. Maku oli katkera ja raikas. Maussa oli havun ja sitruksen lisäksi hedelmäisyyttä, appelsiinia sekä aavistus karamellisuutta. Tätä voisi olla kiinnostavaa maistaa oluelle suunnitellusta lasista.

Ruoaksi oluen kanssa suositeltiin amerikkalaistyylistä ruokaa kuten hampurilaisia tai grillattua ruokaa. Olut sopi hyvin myös sen kanssa tarjottujen sushiburritojen ja häränlihafocaccian seurana. Ylipäätään hieman rasvainen ruoka tasapainottaisi oluen katkeruutta. Kaiken kaikkiaan oikein maukas olut, arvosana +.

Hinnasta ei ole tietoa, mutta oluen pitäisi tulla myyntiin jo lähipäivinä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti