14. maaliskuuta 2016

Olutmestarin Export Pils


Sinebrychoffin järjestämän Suomen Olutmestari -kilpailun voitti tänä vuonna rovaniemeläinen baarimestari Antti Peltonen. Kilpailun voittaja sai palkinnoksi suunnitella oman oluen Sinebrychoffin kanssa ja meidät kutsuttiin Rymy-Eetuun maistelemaan yhteistyön tulosta.

Tänä vuonna Olutmestari-oluen tyylinä on Export Pils. Antin mukaan peruslähtökohta oli hyvin yksinkertainen: vain yhtä mallasta ja yhtä humalaa. Maltaaksi valittiin Hallertau Tradition ja humalaksi Pilsner. Alkoholia Export Pilsissä on 5,6 %. Katkeruus on 37 EBU ja väri 8 EBC. Export Pils tulee vain ravintolamyyntiin, todennäköisesti jo tämän viikon aikana.

Millaista Olutmestarin Export Pils sitten on? Oluen tuoksu on melko mieto, lähinnä viljaisen maltainen. Tuoksun vastapainoksi makua on runsaasti. Maku on vahvan leipäinen ja humalainen, mutta silti raikas. Jälkimaussa on jopa hieman karamellisuutta. Sopii hyvin ruokajuomaksi rasvaisen ruoan kuten makkaran tai juustoisten ruokien kanssa. Konstailematon, suoraviivainen olut, josta ainakin itse pidin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti