19. huhtikuuta 2016

Viinien verkkokauppa Viinikellari.com

Uusi viinien verkkokauppa Viinikellari.com aloitti toimintansa 16.3.2016. Pääsimme ViiniExpon etukäteistunnelmissa maistelemaan muutamaa valikoimissa olevaa viiniä ja teimme tilauksen heti avajaispäivänä. Kuinka meni?Viinikellari.com tekee yhteistyötä Viini-lehden kanssa, ja myynnissä on tällä hetkellä noin 200 Viini-lehden asiantuntijoiden valitsemaa viiniä. Osa viineistä on saatavilla myös Alkon tilausvalikoimassa. Lue täältä lisää. Viinikellari.com noudattaa toiminnassaan Suomen alkoholilakia, joten hinnat sisältävät arvonlisäveron ja alkoholiveron.

Ostostärpit (ja pari muuta viiniä)


Kaikki kuvan viinit eivät ole Viinikellari.comin valikoimassa
...
Champagne La Chouette de Champillon
(Pinot Meunier, Pinot Noir, Ranska; avajaistarjoushinta 19,90 €, normaalihinta 25,90 €)
Valmistukseen käytetään vain 1. puristuksen mehu. Tuoksussa oli vihreää omenaa, ananasta, kypsää hedelmää ja paahtoleipäisyyttä. Omenaisuus lisääntyi samppanjan lämmetessä. Pirskahtelevassa maussa oli limeä sekä aprikoosia. Oivallinen seurustelujuoma, mutta vähän kevyt ruokajuomaksi.

Carl Loewen Quant Riesling 2015 - ei Viinikellari.comissa
(Riesling, Saksa; 13,32 € Alkossa).
Carl Loewenin tilalla on Euroopan vanhin Riesling-palsta vuodelta 1896. Viinin tuoksu oli mineraalinen, sitruksinen ja persikkainen. Maku oli mineraalinen ja hieman makea, jälkimaku oli hapokas. Sopii kalan ja äyriäisten kanssa.

Heymann-Löwenstein Schieferterrassen Riesling 2008 
(Riesling, Saksa; kaupassa vuosikerta 2014 22,90 €)
Tuoksussa oli kypsää hedelmää, aprikoosia, petroolia, persikkaa ja hunajaa. Maku oli makea, persikkainen ja hieman tokajimainen.

Le Petit Balthazar Rosé 2014 - ei Viinikellari.comissa
(Cinsaut, Ranska; 6 pulloa 81,46 € Alkon tilausvalikoimassa)
Tuoksussa oli vadelmaa ja karpaloa. Maussa oli samoin karpaloa, pihlajanmarjaa ja vadelmaa. Sopii kanan, savulohen ja vuohenjuuston kanssa. Mukava, vähäalkoholinen rosé.


Bozeto de Exopto 2014
(Garnacha, Graciano, Tempranillo, Espanja; 12,80 €)
Viinin tuoksussa oli nahkaa, lakritsaa ja vaniljaa. Maku oli mausteinen, marjainen ja tanniininen. Sopii hyvin liharuokien kanssa. Koska pidämme erilaisista vimpaimista, niin kerrotaan lisäksi, että tämä viini tarjoiltiin Coravinin avulla. Coravinin ansiosta viiniä ei tarvitse korkata, vaan pullosta voi kaataa halutun määrä viiniä korkin läpi työnnetyn onton neulan avulla. Viinin tilalle lasketaan argon-kaasua, joka auttaa säilyttämään viinin. Näin viiniä voi nauttia vaikka vain lasillisen kerrallaan.

Seis de Azul y Garanza 2013
(Cabernet Sauvignon, Merlot, Espanja; 18,50 € - luomu!)
Tuoksu oli marjainen, mustikkainen, herukkainen, karhunvatukkainen ja nahkainen. Maku oli marjainen ja tanniininen. Sopii liharuokien, pitkään haudutettujen kasvisruokien ja vuohenjuuston kanssa.CR/AK White Rabbit
(4,92 € Alkossa)
Oluttakin oli! Valkoinen kani saapui Alkoon pääsiäiseksi. Sen tuoksussa oli korianteria, ruohoa ja vehnää. Maussa oli limeä, vehnä, appelsiinia ja valkopippuria, Marjutin mielestä myös hieman saippuaisuutta. Raikas olut. Haittavaikutuksena on se, että loppuillan päässä soi etiketissäkin siteerattu Jefferson Airplanen White Rabbit: "Feed your head..."

Tilauksen kulku


Pikakelataan ennakkotunnelmista tähän päivään. Miten Marjut kommentoi tilausta?

Viinikellari.com arvioi tilauksen toimitusajaksi 5-10 päivää, joka on melko tyypillinen toimitusaika. Realistina arvioin, että aikaa saattaa kulua enemmänkin mahdollisten alkuhässäköiden ja pääsiäisen takia.

Keskiviikkona 16.3. tilasin aamupäivällä suunnitelmien mukaan kuusi pulloa avajaistarjoussamppanjaa ja ohohupsistin niiden lisäksi kuuden Chianti-pullon maistelulaatikon. Tilin luominen ja tilaus sujuivat mukavasti kännykällä. Kännykkää piti käyttää olosuhteiden pakosta - työpaikan palomuuri piti Viinikellari.comia epäilyttävänä ja esti pääsyn, mutta sittemmin esto poistui. (Tähän sarkastinen "voi harmi".)

Tiistaina 22.3. sain sähköpostilla ilmoituksen siitä, että tilaus on lähetetty ja Matkahuollon seurantakoodin. Koska olen kärsimätön, latailin sivuja uudelleen ja uudelleen ja tuskailin sitä, että pääsiäinen (25.-28.3.) osui tähän väliin.

Lopulta tilaus pääsi Helsinkiin saakka. Lauantaina 2.4. sain tekstiviestin, jossa ilmoitettiin, että viinit toimitetaan maanantaina klo 19.45-21.45 välisenä aikana ja minulle soitetaan noin tuntia ennen toimitusta. Hienoa! Kerrankin pakettia ei tuoda keskellä päivää ja ovikoodin saa kerrottua etukäteen. (Jotkut lähetit eivät soita, vaikka tietäisivät puhelinnumeron ja jotkut eivät sitä edes tiedä, joten muutamien lähetysten kanssa on ollut hieman sumplimista. Eräskin teelähetys Ranskasta... No, ei mennä siihen.) Asiaa mutkisti se, että olimme menossa maanantaina Riesling & Co -tapahtumaan, mutta laskeskelimme, että sieltä pitäisi ehtiä hyvin ajoissa kotiin.

Toisin kävi. Maanantaina 4.4. ystävällinen lähetti soitti ensimmäisen kerran jo klo 16.50. Paketti olisi tulossa jo puoli seitsemän aikaan tai aiemminkin! Sain tingittyä toimitusaikaa myöhemmäksi puoli kahdeksaan, mutta lähetti oli taas arvioitua nopeampi. Seuraavien "ollaan jo tulossa" -puheluiden jälkeen totesin, että laatikot voi jättää rappukäytävään oven ulkopuolelle, koska emme ehdi ajoissa paikalle. Jos olisimme olleet illan kotona, etuajassa tullut lähetys olisi ollut iloinen asia, mutta nyt aikataulut eivät ihan osuneet yksiin.

Siinä laatikot sitten odottivat oven vieressä, naapurit eivät olleet käyttäneet tilaisuutta hyväkseen. Kotona palaute oli heti myönteistä: mukavaa, että kissalle tilattiin taas pari pahvilaatikkoa.

Laaduntarkkailija tarkkailee laatua


...
Verkkokauppatilauksissa jännittää eniten se, kuinka tuotteet on pakattu ja ovatko ne saapuneet ehjinä perille. Yksikään pullo ei ole vielä särkynyt matkalla, muutama viinilasi kylläkin, ja huonojen pakkauskokemusten jälkeen lähetän hyvin herkästi palautetta myyjälle. Viinikellari.comin suoritus on alla: chianti-pullot olivat sievästi omissa pahvilokeroissaan, samppanjapullot taas tiiviisti laatikossa kananmunakennon tapaisen muotoillun levyn erottamina. Pullot eivät hölskyneet eivätkä kilisseet toisiaan vasten. Taidan uskaltaa tilata uudelleenkin.Summa summarum


Näppärää ja kätevää niin kuin nettitilaukset yleensäkin.

Kahden laatikon / 12 pullon toimituskulut olivat 22,90 € (tasan jaettuna 1,9 € per pullo). Kalliiden viinien kanssa se ei tunnu paljolta, edullisten viinien kanssa toimituskulujen osuus suhteessa hintaan nousee korkeaksi. Toisaalta sen hyväksyy, jos tarjolla on kiinnostavaa viiniä, jota ei muualta yhtä kätevästi saa.

Paketti toimitettiin kotiovelle (tosin lähin Matkahuollon piste on puolen kilometrin päässä ja auki klo 23 saakka eli paketin noutaminenkaan ei olisi huono juttu). Aluksi tilaus tuntui kadonneen limboon, mutta varsinainen toimitus oli hieman liiankin nopea. Yhteydenpito oli riittävää eikä toimitusaika loppujen lopuksi venähtänyt kovinkaan paljon, lähetys saapui 11. arkipäivänä tilauksen jälkeen.

Tällä hetkellä ehkä suurin tilausnappulan kliksuttelua hillitsevä asia on se, että Viinikellari.comista viinit on tilattava kuuden pullon erinä. Valikoimassa on toki muutamia maistelulaatikoita, mutta tällaiselle "kokeilisin tota ja tota ja vielä totakin" -ihmiselle parasta olisi, jos ne vähintään kuusi pulloa saisi valita vapaasti itse. Aina voi tietenkin järjestää kimppatilauksia, jos muutkin innostuvat.

Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus - useamminkin voisi tulla kotiin niin, että ovella odottaa 12 pulloa viiniä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti