Candialle Toscana Rosato 2015

Mikä viini?
Candialle Toscana Rosato 2015 (100 % Merlot; 14,95 € Viinitkotiin.comissa)

Minkä kanssa nautittu?
Pekoni-juusto-kevätsipuli-raviolit ja pestokastike

Mitä etiketti lupaa?
IGT-laatuluokituksen viiniä

Mitä rypäle lupaa?
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Viini muualla
Candialle

Kommentit

M: Viinin väri on kaunis puolukanpunainen, ei mikään hempeä pinkki. Tuoksu on vadelmainen, mansikkainen ja mansikkamehuinen. Maku ei ole hempeä sekään, vaan runsas, hapokas, mansikkainen ja puolukkainen, tanniinejakin on hitusen kutittamassa ikeniä. Hapokkuuden ja tanniinien alla on marjaista makeutta, mutta ei kuitenkaan kosiskelevan paljon - makeutta on juuri sopivasti aurinkokuivattujen tomaattien etikan ja öljyisen peston seuraksi. Jälkimaku on ensin puolukkaisen hapokas, lopuksi kielelle jää pehmeä mansikkainen makeus. Oikein mainio rosé saa arvosanaksi ++.

J: Tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja raparperia. Ilmaantumisen myötä mansikan tuoksu muuttui hillomaisesta mehumaiseksi. Maussa on sitrusta, mansikkaa ja puolukkaa. Jälkimaussa hapokkuus antaa tilaa mansikan makeudelle. Sokkomaistelussa olisin ehkä veikannut tämän olevan Pinot Noiria. Ei mikään kesäinen lipittelyviini, vaatii ruokaa seurakseen. Sopi raviolien kanssa hyvin, voisi sopia myös esimerkiksi grillattujen kanankoipien tai ribsien kanssa. Tätä voisi luonnehtia termillä brosé eli äijämäinen roséviini. Arvosanaksi annan ++.

Pekoni-juusto-kevätsipuli-raviolit (3-4:lle)

Taikina
n. 7 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Tee jauhoista kasa pöydälle. Tee kasan keskelle kuoppa ja riko kananmunat siihen. Nostele varovasti jauhoja kananmunaseokseen, kunnes taikina on kiinteää. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti, kunnes se on sileää. Anna levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa tunnin verran.

Täyte
140 g pekonia
140 g juustoraastetta (mozzarella/emmental tai vastaava)
1 kevätsipuli

Pilko ja paista pekoni, sekoita jäähtyneenä juustoraasteeseen. Pilko mukaan yksi kevätsipulin varsi

Valmistus
Tee taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Asettele täyte tasaisin välein levyn päälle, voitele välit vedellä ja aseta toinen levy päälle. Leikkaa neliöiksi, painele reunat umpeen, ettei täyte karkaa keitettäessä. (Jamie Oliver tekee noin 7 x 7 cm neliöitä, se sopii meille.) Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Tarjoile peston kanssa.