21. toukokuuta 2016

Château Paloumey Haut-Médoc Cru Bourgeois 2009


Mikä viini? 
Château Paloumey Haut-Médoc Cru Bourgeois 2009 (51 % Cabernet Sauvignon, 49 % Merlot; hinta ei muistissa)

Minkä kanssa nautittu? 
Halloumi ja granaattiomena -alkupala, entrecôte ja parsaMitä etiketti lupaa? 
Tummaa kirsikkaa, samettisia tanniineja

Mitä rypäle lupaa? 
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Viini muualla 
Château Palomey

Muuta
Katso myös edellinen arvio v. 2013

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on tummia marjoja ja hieman hilloisuutta, kirsikkaa, herukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Niiden lisäksi tuoksussa on hieman mustetta ja nahkaa sekä pieni aavistus mausteita ja vaniljaa. Maku on keskitäyteläinen, mausteinen ja marjainen, hieman yrttinen, oikein mukava. Odotan jyrkempiä tanniineja ja kireyttä, mutta tanniinit ovat pehmeät ja vasta jälkimaussa tuntuu pieni pippurisuus ja hapokkuus. Ruoan kanssa viini menee hyvin ja ruoan jälkeen loppuviini menee sellaisenaan, vaikka varsinainen seurusteluviini se ei olekaan. Oma asteikko on näköjään kalibroitu vuosien varrella tiukemmaksi, koska nyt viini saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, karhunvatukkaa, vaniljaa ja nahkaa. Heti avaamisen jälkeen maku oli hapokas ja kirsikkainen. Ilmaantumisen myötä hapokkuus väheni ja makuun tuli tummia marjoja sekä mausteisuutta. Tanniineja on kohtuullisesti. Sopi entrecoten kanssa hyvin, ehdottomasti ruokaviini. Voisi mennä myös pataruokien kanssa. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti