18. kesäkuuta 2016

50° Riesling Trocken 2014

Näytepullo / Viinikellari.com


Mikä viini? 
50° Riesling Trocken 2014 (100 % Riesling; 10,90 € Viinikellari.com)

Minkä kanssa nautittu? 
Uudet perunat, sipulisilli, kevätsipuli-kirsikkatomaattisalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Runsaan hedelmäistä makua

Mitä rypäle lupaa? 
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 
50° Riesling
Viinikellari.com

Muuta
Viini on saanut nimensä Rheingaun alueen läpi kulkevan 50. leveyspiirin mukaan. Se joutui koetukselle sipulisillin, tomaatin ja sipulin kanssa. Yleensä sillin kanssa suositellaan lager-olutta, mutta toisaalta riittävän hapokas Riesling saattaisi kestää sillin etikkaisuuden.

Viinin viholliset kokoontuivat yhteiskuvaan..
Kommentit 

M: Viinin tuoksu on kirpeän sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen, siinä on kypsää ananasta ja mangoa. Maku on sitruksinen ja hapokas, omenainen, makean hedelmäinen ja persikkainen. Hedelmäisyyden alla on aavistus mineraalisuutta. Viini on raikas ja tasapainoinen, hapokkuus tekee siitä pirteän ja lupaa hyvää ruoan kannalta. Lupaus pitää: viini pitää hyvin puolensa sillin, tomaatin ja sipulin yhdistelmää  vastaan. Sen hedelmäisyys  ja hapokkuus latistuvat hieman sillin kanssa, mutta eivät kuitenkaan häiritsevän paljon. Jos lager ei maistu ja uusien perunoiden ja sillin kanssa haluaa tarjota viiniä, tämä on hyvä valinta. Arvosanaksi se saa +.

J: Tuoksussa on sitrusta, ananasta, vihreää omenaa ja trooppista hedelmää. Sitruksisen hapokkaassa maussa on myös omenaa, mangoa ja vähän mineraalisuutta. Jälkimaku on hapokas. Salaatin kanssa viini meni ehkä vähän paremmin, mutta kyllä se sillillekin pärjäsi kohtuullisesti. Uusien perunoiden ja voisulan kanssa viini sopi hyvin. Hapokkuutensa ansiosta viini sopisi varmaankin hyvin vaalean kalan tai kanankoipien kanssa. Hyvä ja kohtuuhintainen Riesling, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti