16. kesäkuuta 2016

Drinkeillä Lilla e.:ssä

Helsingin sähkölaitoksen vanha jugendtalo Pikku-Roballa toimi pitkään poliisiasemana. Noin vuosi sitten taloon avattiin luksushotelli Lilla Roberts, jonka aulabaari Lilla e. (tai Lilla Elephant) tunnetaan kokeellisista drinkeistään. Baaria luotsaavat Pekka Välitalo, Turo Kotajärvi, vuoden baarimestari 2016 Jarkko Issukka ja Sanna Tuomola.

Kiinnostuimme tietenkin, kun Basen Vuokko ehdotti, että poikkeaisimme Lilla e:ssä viinikerhon porukalla ennen Vinkkeliä ja jakaisimme drinkit ryhmissä niin, että jokainen voisi maistaa useaa drinkkiä samalla kertaa. Niinpä jokainen sai yhden hinnalla (15 €) maistaa viittä.Ylärivissä vasemmalla on Turmeric & Yoghurt eli "misokeitto" (giniä, korianteria, sitrusta), raikas ja mukava drinkki, jossa korianteri olisi voinut maistua voimakkaamminkin. Oikealla on drinkki, jonka nimen unohdimme - siinä oli kuitenkin rommia, suklaata, vadelmaa ja nimen lailla yhtä autuaasti unohtuneita mausteita. Täyteläinen drinkki jakoi mielipiteet: seurueestamme Jussi ja kaksi muuta pitivät tästä eniten, Marjut taas vähiten.

Alarivissä ovat muut illan drinkit: Marjutin suosikki oli hedelmäinen Hibiscus & Sumac (kiinanruusua ja sumakkia sekä giniä ja cavaa). Grapefruit & Elderflower (vodkaa, greippiä ja seljaa) tarjoiltiin ensimmäisenä ja sinnikkäästi arvelimme siinä olevan giniä, mutta erehdyimme. Illan viimeisenä saimme Groteskin Jesse Teerenmaan kehittämän makean ja nimensä mukaisesti banaanisen Banana is a Berryn (rommia, banaania, oliiviöljyä ja kananmunanvalkuaista), jolla hän voitti Suomen Bacardi Legacy -kilpailun.

Mielenkiintoisia cocktaileja - pikagoogletuksen perusteella emme nähneet lähellekään kaikkea. Pitänee poiketa Lilla e.:ssä joskus uudelleen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti