-->

23. kesäkuuta 2016

Peak Organic Summer Session Ale

Näytepullo / Red Bev


Mikä olut?
Summer Session Ale (Peak Organic)
Oluttyyppi: American Pale Wheat Ale
Alkoholia: 5,0 %
Kantavierre: 11,4 °P
Väri: 16,2 EBC
Katkeruus: 35,5 EBU
Hinta: 3,70 € Alkossa

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä valmistaja lupaa?
Kesäisen vehnäoluen ja länsirannikon APA:n avioliitto

Mitä oluttyyppi lupaa?
Vehnäoluen ominaispiirteitä ovat hedelmäisyys, vanilja, sitrusmaisuus, banaani ja mausteisuus. Länsirannikon APA:t ovat yleensä katkeria ja niissä on hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua.

Olut muualla
Alko

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on sameaa, väri on kullankeltainen. Tuoksussa on sitrusta, appelsiinia ja greippiä. Taustalla on hieman vehnäoluelle tyypillistä banaanisuutta. Maku myötäilee tuoksua, mukana on myös mietoa vehnäisyyttä. Jälkimaku on katkera. Kokonaisuus on raikkaan kesäinen. Vehnäolut jää tässä liitossa selvästi taustalle. Ei välttämättä kaipaa ruokaa seurakseen, mutta sopisi luultavimmin vaalean kalan tai äyriäisten kanssa. Hyvä kesäolut, arvosana +.

1 kommentti :

  1. Aika mielenkiintoinen yksityiskohta, että Alko mainitsee tässä olevan humalina Amarillo, Simcoe ja Citra, ja kuitenkin valmistajan sivuilla ja muualla netissä mainitaan vain Amarillo?! Minun mielestäni käsillä on juuri nyt lasissani erittäin mainio kesäolut, ja minusta sen tuoksussa ja maussa on molemmissa vahva sitruunaisuus, mikä viittaa juurikin Amarilloon. Runko on oikein maukas, vehnämaltaan viljaisuus ja happamuus tulevat mukavasti. Tykkään!

    VastaaPoista