30. heinäkuuta 2016

Suuret Oluet - Pienet Panimot 2016


Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Helsingissä 27.-30.7. Kävimme tapahtumassa torstaina klo 17 aikaan. Iltapäivä oli sateinen eikä sen takia jonoa tapahtumaan ollut laisinkaan. Satunnaiset sadepisarat eivät tuntuneet haittaavan ihmisiä: sateen sattuessa teltat olivat täynnä ihmisiä ja niissä oli välillä hieman ahdasta ja kuumaa, poutaisina hetkinä ihmiset siirtyivät ulos.

Sisäänpääsy oli ilmainen klo 18 saakka, sen jälkeen se maksoi 10 €. Laseiksi olisi tällä kertaa ollut saatavana myös kovin söpöjä yhden desilitran vetoisia laseja (5 €), mutta päädyimme perinteisiin tuoppeihin (3 €, palauttaessa takaisin 2 €). Oluita sai ilahduttavasti 1 dl:n, 2 dl:n ja 4 dl:n annoksina, ja 2 dl:n hinta oli melko yleisesti 3,5 €:n kieppeillä.

Toinen uutuus oli se, että tapahtumassa pystyi maksamaan käteisen lisäksi myös AfterPay-rannekkeella. Ranneke oli ilmeisen näppärä, mutta me emme sellaisia hankkineet.Mallaskuun Panimon Peltopyy Pils (5,2 %) oli tuoksultaan maltainen, keksinen ja raikas. Maussa oli maltaan lisäksi kinuskia ja häivähdys mangoa.

Lapin voiman Kullervo-ruissahdin (8,0 %) tuoksussa oli ruista, hunajaa ja banaania. Tuoksu muistutti hieman vehnäolutta. Koostumukseltaan olut oli hyvin paksua ja öljyistä. Maussa oli maltaisuutta, ruista ja banaania. Yleensä sahti on ollut raikasta juotavaa, mutta tämä oli mainoksen mukaisesti nestemäistä leipää.


Teerenpelin FC Lahti Ale (5,5 %) oli maltainen ja raikas, jälkimaussa oli vähän toffeeta. ("Jei Lahti!")

Panimo Hiiden Confirmation Beer (peanut butter red ale; 5,7 %) on maustettu maapähkinävoilla. Mausta olikin selvästi pähkinää ja toffeeta, myös vähän suklaata. Jälkimaku oli vähän katkera. Etiketti oli päivän paras.

Stallhagenin Raspberry Stout oli nimensä mukaisesti vadelmainen sekä tuoksultaan että maultaan. Tuoksussa oli vadelman lisäksi tummaa suklaata ja jälkimaussa toffeeta. Tämä oli Jussin suosikki, minkä takia onkin harmittavaa, että Raspberry Stoutia on tehty vain yksi erä.

Stadin Panimon It Came From The Caskia mainostettiin vuoden ajan tammitynnyrissä kypsyneeksi yllätykseksi. Tuoksu toi mieleen sherryn, siinä oli myös luumua ja siirappia. Maku muistutti lähinnä vedellä jatkettua sherryä, jossa oli myös hieman luumua ja suklaata. Ei kovin hyvä yllätys.Rekolan Panimon Kaksi Kotia Vailla humalaa (5,6 %) oli mainoksen mukaan "Suomi-lambic". Olut on tehty ilman humalaa ja maustettu siankärsämöllä, apilalla,pakurilla, pujolla, kanervalla ja mesiangervolla. Marjaisessa tuoksussa oli lakkaa ja sitrusta. Maku oli hapan ja lakkainen. Olut toi mieleen Öllenautin ja Humaloven Poro-oluen.

Norjalaisen Låven Mikrobryggerin Maori IPA:n (6,5 %) tuoksussa oli greippiä ja appelsiinia, samoin maussa.Plevnan Mörkö (tupla-IPA; 7 %) oli toffeinen ja kahvinen, jälkimaku oli ipamaisen katkera.

Teerenpelin omenaviinipohjainen Lemon Teezer (4,5 %) oli raikas ja sitruunainen, pirteän hapokas kesäjuoma. Se voisi kauniina kesäpäivänä maistua paremmin kuin makea siideri.

Tänään ehtii vielä käydä tapahtumassa, mikäli kiinnostus heräsi. Muistoksi vielä viime vuoden tunnelmia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti