6. heinäkuuta 2016

Three Barrel Project Aatami 2013


Mikä viini? 
 (100 % Pinot Noir; 41,95 € Viinitkotiin.comissa)

Minkä kanssa nautittu? 
Kokonaisena paistettu broileri, pekonirisotto

Mitä etiketti lupaa? 
Uusiseelantilaista Pinot Noiria

Mitä rypäle lupaa? 
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Viini muualla 
Three Barrel Project

Muuta
Aatami on kolmen suomalaisen viinintekijän, Outi Jakovirran, Samuli Pasasen ja Suvi Jakovirran, ensimmäinen viini. Se on nimetty Outin kummipojan mukaan ja sitä on valmistettu vain 900 pulloa. Rypäleet on korjattu käsin ja murskattu jaloin. Viini on kypsytetty vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on pehmeän kuminen, makean mansikkainen, puolukkainen ja karpaloinen. Ilmaantumisen myötä makeus katoaa ja tuoksuun tulee enemmän mausteisuutta. Maku on hapokas, puolukkainen, tanniineja ei pinotnoirmaisesti ole oikeastaan ollenkaan, hyvin pehmeät tanniinit tuntuvat vasta hetken päästä. Ilmaantumisen myötä makuun ilmestyy vaniljaa marjaisuuden rinnalle. Jälkimaku on pippurinen ja mausteinen. Rasvaisen ruoan kanssa viini sopii hyvin, se pärjää hapokkuutensa ansiosta jopa salaatissa olevien tomaattien kanssa. Tasapainoinen, selkeä Pinot Noir saa arvosanakseen 0 - vaikka viini onkin suomalaisten tekemä ja erä on pieni, 42 euroa on silti melkoisen rapsakka hinta.

J: Tuoksu oli aluksi vahvasti kuminen. Ilmaantumisen myötä kumisuus väheni ja tilalle tuli karpaloa, puolukkaa sekä herukkahilloa. Maku on hapokkaan puolukkainen ja herukkainen. Jälkimaku on tanniininen ja pippurinen. Ei mikään mehumainen Pinot Noir. Sopi hyvin risoton kanssa, menisi myös muun rasvaisen ruoan kuten savulohen kanssa. Oikein hyvä viini, mutta korkeahkon hinnan vuoksi arvosanaksi tulee 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti