30. elokuuta 2016

Herkkujen Suomi ja Syystober 2016

Rautatientorilla järjestettiin jo perinteiseen tapaan Herkkujen Suomi- ja Syystober-tapahtumat 18.-20.8.2016. Poikkesimme paikalla lauantaina ja tutustuimme lähinnä oluisiin.
Vasemmasta yläkulmasta myötäpäivään:

Malmgårdin panimon Emmer IPA:ssa (6,2 %) on käytetty emmervehnää, jota ryhdyttiin viljelemään maanviljelyn alkuaikoina kymmenentuhatta vuotta sitten. Tuoksussa oli sitrusta, hedelmäisyyttä ja pähkinää. Maussa oli hedelmäisyyden lisäksi viljaisuutta ja IPA:ksi yllättävän vähän katkeruutta. Emmervehnä tuo olueeseen makua, jota muissa vehnäoluissa ei ole. Tämä oli Jussin suosikki päivän oluista.

Suomenlinnan panimon Zander Stoutin (7,0 %) tuoksussa oli kahvia, luumua ja mämmiä. Maussa oli näiden lisäksi myös kinuskia. Jälkimaku oli paahteinen ja lakritsinen. Voimakkaan makuinen stout, joka sopisi hyvin lämmikkeeksi kylmänä syyspäivänä.

Vakka-Suomen panimon Prykmestar Savukatajaa (9,0 %) on tullut maistettua aiemminkin. Tuoksu muistutti lähinnä savustettua pekonia. Hedelmäisyyttä ja banaania oli hitusen verran. Makua hallitsi savupekoni, jonka taustalla oli katajaa ja hedelmäisyyttä. Jälkimaku toi mieleen savustetun luumun.

Bryggerin savuolut Spezial (5,2 %) oli tuoksultaan yllättävän vähäsavuinen, kinuski tuli tuoksussa enemmän esiin. Maku sen sijaan oli savuisempi, mukana oli myös appelsiinia ja greippiä. Jälkimaku oli savuinen ja lakritsainen. Olut sopisi pekonin, ribsien tai muun rasvaisen porsasruoan kanssa.Marjutin harmiksi Päijät-Häme loisti tänäkin vuonna poissaolollaan, mutta sen sijaan Kymenlaakso tarjosi herkkujaan. Mukaan ostimme Papulaarin Kouvola- ja Sysi-Kymi-kahvia (10 € / 200 g). Muuten ostokset jäivät vähäisiksi, ostimme kahvin lisäksi vain Jukolan juuston cheddaria.

Hieman tyyriit herkut (esim. 16 €:n kalalautanen tai 6,50 €:n muurinpohjalettu) ja pöytävaraus ravintolaan saivat jättämään syömisen tällä kertaa vähemmälle. Oluet olivat kohtuuhintaisia (noin 4 € / 2 dl) ja tapahtuma oli sään suosiessa muuten oikein mukava. Ensi vuonna taas uudelleen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti