-->

20. elokuuta 2016

Mysteeritastingin mysteeri

Viikko sitten raatimme kokoontui mysteeritastingiin - teema pysyi loppuun saakka arvoituksena, joten emme voineet varautua ennakkoon. Illan isäntä tarjosi totuttuun tapaan neljä punaviiniä.Illan ensimmäinen viini arvattiin Pinot Noiriksi jo ennen maistamista, sillä lähes joka kerralla ensimmäinen viini on ollut Pinot Noiria. Sen tuoksussa oli puolukkaa ja mansikkaa, tuoksua myötäilevä maku taas oli hapokas, puolukkainen ja mansikkainen sekä hieman mausteinen. Iona Mr P Pinot Noir 2015 (Etelä-Afrikka; 14,49 €) oli tasapainoinen ja mukava, mutta ei päätynyt kenenkään ykkössuosikiksi.

Toisen viinin makeahkossa tuoksussa oli punaisia marjoja, mustikkaa, mansikkahilloa, luumua, jonkin verran mausteita ja jopa häivähdys kumia. Sen maku oli pippurinen, makeahko, ei kovinkaan tanniininen, vaniljainen ja punaherukkainen. Vaikka muovipullo antoi hieman halvan vaikutelman, viini paljastui mainioksi yleisviiniksi ja erinomaiseksi Pokémonienmetsästysviiniksi. (Pikapyrähdyksen aikana kiinni jäi mm. Scyther.) Jussi tunnisti viinin oikein yhdysvaltalaiseksi Zinfandeliksi. The Big Top Zinfandel 2014 (Yhdysvallat; 12,90 € / 1 l muovipullo) pääsi jaetulle ykkössijalle.

Kolmannen viinin tuoksussa oli tummia marjoja, vaniljaa, herukkaa ja mausteita. Sen maku oli hedelmäinen, mausteinen ja tumman marjainen. Aiempia tanniinisempi viini vaati jo seurakseen ruokaa ja se olisikin hyvä perusruokaviini. Marjut tunnisti viinin australialaiseksi Cabernet Sauvignoniksi. Evans & Tate Breathing Space Cabernet Sauvignon 2013 (Australia; 12,99 €) jakoi ykkössijan The Big Top Zinfandelin kanssa.

Neljännen viinin tuoksussa oli vaniljaa, mausteita, anista, lakritsaa, mustaa oliivia, yrttejä ja kumia. Sen maku oli tanniininen, marjainen, ja kuivahko, mutta aromikas. Tämäkin viini vaati ruokaa seurakseen, sellaisenaan juotavaksi se oli varsinkin kahden ensimmäisen viinin jälkeen hieman liian tanniininen. Yksi raatilainen valitsi Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2014:n (Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Ranska; 16,31 €) suosikikseen.

Mutta mikä oli mysteeritastingin teema? Se oli tivoli, kuten etiketeistä voi päätellä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti