20. syyskuuta 2016

Alberga Brewing Co.:n King´s Road



Mikä olut?
King´s Road (Alberga Brewing Co.)
Oluttyyppi: lager
Alkoholia: 4,7 %
Katkeruus: 16 EBU
Väri: 6 EBC
Hinta: 7,0 € / 0,4 l tuoppi ravintola Harakanpesässä

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä valmistaja lupaa?
Syvän keltainen, kuiva, raikas ja maltainen lagerolut, jossa pehmeä, ylellinen jälkimaku.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Olut muualla
Alberga Brewing Co.

Kommentit

J: Alberga Brewing Co. on tänä vuonna perustettu, Espoossa sijaitseva pienpanimo. Tällä hetkellä panimo tuottaa kolmea olutta: King´s Road Premium LagerAlberga Pale Ale ja Ale Capone. Turun ja Viipurin keskiajalta lähtien yhdistäneen Kuninkaantien mukaan nimetty King's Road tuli saataville lähipubin hanaan, joten olihan sitä maistettava.

King's Road on väriltään oljenkeltainen. Valkeaa vaahtoa muodostuu vähän ja se säilyy kauan. Miedossa tuoksussa on maltaisuutta ja hunajaa. Maku on pehmeä ja mieto, myös siitä löytyy maltaisuutta ja hunajaa. Hunajaisuus ei kuitenkaan ole esanssisen makeaa. Jälkimaku on maltainen. Katkeruutta ei ole juuri lainkaan.

King's Road sopii hyvin nautittavaksi sellaisenaan, mutta jos jotain haluaa sen kanssa syödä, niin graavilohi, parmankinkku tai lihapullat voisivat sopia. Oluen hienoinen makeus kaipaa seurakseen jotain suolaista, mutta rasvainen makkara saattaisi peittää liikaa oluen makua. Yleensä en liiemmin välitä lagereista, mutta tämä on niin erinomainen, että annan arvosanaksi ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti