1. syyskuuta 2016

Pien

Pien, Ateneuminkuja


Pääkaupungin olutkauppaskenessä tapahtuu! Puolisentoista vuotta sitten Varusteleka aloitti pienpanimo-oluiden myynnin ja laajensi sittemmin myös baaritoimintaan. Elokuun puolivälissä taas avattiin olutkauppa Pien, jonka tavoitteena on pitää valikoimissaan kaikki suomalaiset maitokauppavahvuiset pienpanimotuotteet (oluet, siiderit ja muut vastaavat) sekä lähituotettuja elintarvikkeita. Aivan kaikkien juomien tarjoaminen on kunnianhimoinen tehtävä, sillä pienpanimoita on Suomessa Olutkellarin listauksen mukaan noin seitsemänkymmentä ja lisää perustetaan koko ajan. Toivotamme onnea ja menestystä! Mahtavaa, että paikalliset oluet tuodaan näin meidänkin ulottuvillemme.

Pien sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Ateneuminkujalla, joten se on helppo löytää. Sijainnin ansiosta ostoksille voi poiketa kätevästi ytimessä käydessään - meidän kanssamme samaan aikaan kaupassa oli hyvin väkeä, joten sinne ovat ilmeisesti jo löytäneet olutharrastajien lisäksi myös turistit ja satunnaiset matkailijat.

Pien on nimensä mukaisesti pieni. Yksi seinä on varattu oluille ja toisella seinällä ovat elintarvikkeet. Olutseinällä oli myynnissä myös laseja, mutta niiden tilalle on tulossa lisää oluita. Osa oluista oli myös valmiina kylmäkaapissa.Valikoima on jo nyt melko kattava. Koska myynnissä on vain alle 4,7 % oluita, tarjontaa ei voi verrata Alkoon, vaan ennemminkin lähikaupan oluthyllyyn eli meidän tapauksessamme K-Citymarket Sellon laajaan valikoimaan. Sello jäi toiseksi, sillä Pienistä löytyi ennestään tuntemattomia, aiemmin vain paikallisesti saatavana olleita oluita. Lisäksi tarjolla oli joitakin erikoiseriä ulkomaalaisia oluita.

Hintataso on kohtuullinen, oluiden hinta vaikutti olevan keskimäärin neljän ja viiden euron tienoilla. Ensimmäisellä käynnillä mukaan lähtivät Alahovin panimon Vanhan Tornin tumma olut (3,90 €), Maku Amorphis Pale Ale (4,50 €), Kuninkaankartanon Vaari (5,20 €) ja Radbrewn Fear of the Dark (4,90 €).

Pienin uutuuksista kuulee parhaiten seuraamalla liikkeen Facebook-sivuja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti