25. lokakuuta 2016

Mallaskosken Tough Luck IPA ja Last Laugh Amber LagerMitkä oluet?
Mallaskosken panimon lähettämistä näytteistä maistoin tällä kertaa seuraavat oluet:

Tough Luck
Oluttyyppi: India Pale Ale
Alkoholia: 4,7 %
Katkeruus: 70 EBU

Last Laugh
Oluttyyppi: Amber Lager
Alkoholia: 4,7 %
Katkeruus: 32 EBU

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan.

Mitä valmistaja lupaa?
Tough Luck IPA on katkerotasoltaan korkea, mutta makuprofiililtaan silti tasapainoinen. Se on rapsakan hedelmäinen, hyvän juotavuuden IPA. Amber Lager on pehmeän maltainen, tasapainoinen ja tyylikkäästi humaloitu, punertava lagerolut. Amerikkalainen cascade-humala antaa oluelle sen raikkaan hedelmäisen loppusilauksen.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Tough Luck IPA on samea ja väriltään vaaleaa meripihkaa. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa paljon ja se pysyy pitkän aikaa. Tuoksussa on havuisuutta, trooppista hedelmää ja greippiä. Maku on raikas, hedelmäinen, havuinen ja hieman appelsiininen. Katkeruutta on kohtalaisesti. Olut sopisi janojuomaksi kuumana kesäpäivänä. Helppoa juotavaa, mutta ei mitenkään erityinen IPA. Arvosanaksi jää täten 0.

Last Laugh on väriltään kuparisen punertava ja kirkas. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran ja se katoaa melko pian. Miedossa tuoksussa on karamellisuutta, paahteisuutta ja maltaisuutta. Maku on karamellinen, miedon paahteinen ja hieman katkera. Jälkimaussa on makeaa ruisleipää. Valmistaja suosittelee Last Laughia hampurilaisten ja BBQ-ruokien seuraksi, mutta itse valitsisin tämän joulupöytään kinkun ja laatikoiden seuraksi. Maukas ja pehmeä lager, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti