5. lokakuuta 2016

Ruosniemen Panimo VuorineuvosMikä olut?
Vuorineuvos (Ruosniemen Panimo)
Oluttyyppi: imperial stout
Alkoholia: 9,5 %
Katkeruus: 58,9 EBU
Väri: 270 EBC
Kantavierre: 23 °P
Hinta: 5,92 € Alkossa

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä valmistaja lupaa?
Vuorineuvoksen monipuolisen tuoksun paahdetta ja mausteisuutta tasapainottaa Columbus-humalan raikkaus. Tämä imperial stout sopii erityisesti jälkiruokien kanssa nautittavaksi.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Imperial stout -tyylin oluissa on yleensä paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata ja palanutta tuoksua. Usein myös karamellisuutta, luumua, taatelia tai rusinaa. Ikääntymisen myötä imperial stout saattaa alkaa muistuttaa portviiniä. Imperial stoutin alkuperäinen nimitys oli imperial Russian stout. Oluttyyli sai nimensä siitä, että Venäjän keisarinna Katariina II Suuri (hallitsijana 1762–1796) halusi hoviinsa brittiläistä stoutia ja panimoiden piti kehittää olut, joka kesti kuljetuksen Venäjälle.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on hyvin tumma, lähes musta. Tummanruskeaa vaahtoa muodostuu vähän ja se katoaa melko pian. Tuoksussa on tummaa kahvia, mämmiä, ruisleipää ja lakritsaa. Maku on vahva, siinä on luumua, kahvia, palaneen paahteista mallasta ja lakritsaa. Jälkimaku on kahvisen katkera. Erittäin maukas olut, joka sopii nautittavaksi kylminä ja pimeinä syysiltoina. Ei kaipaa seurakseen ruokaa, mutta voisi sopia suklaakakun kanssa. Arvosana ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti